Η Οδύσσεια των εγκλωβισμενων Ελλήνων στην Αυστραλία συνεχίζεται-Αδιαφορεί η ελληνική κυβέρνηση-Αεροπορικές εταιρείες πουλούν πτήσεις που δεν γίνονται

 

Του Βαγγέλη Μαρκουλή

 

Και ενώ η Ελληνική Κυβέρνηση δείχνει παντελή αδιαφορία για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων πολιτών που έχουν εγκλωβιστεί στην Αυστραλία, η αεροπορική εταιρία Aegean, δεν διστάζει να πουλήσει από την ιστοσελίδα της πτήσεις, οι οποίες όμως δεν πραγματοποιούνται. Εκτός αυτού, παρότι αναφέρουν ότι σε οποιαδήποτε ακυρωμένη πτήση μπορεί να γίνει μεταφορά μέχρι 27/03/2021, χωρίς ζητούν τη διαφορά ναύλου, εν τούτοις τον ζητούν.

Η Πρεσβεία της Αυστραλία περιορίζεται να επικοινωνήσει με όσους έχουν καταχωρηθεί ως αποκλεισμένοι, είτε πρόκειται για τουρίστες, είτε για επιχειρηματίες, είτε για Έλληνες πολίτες που με την πανδημία έχασαν τις δουλειές τους και επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Επί της ουσίας όμως τίποτα. Δεν έχουν και αυτοί καμία ενημέρωση αν πρόκειται να πράξει κάτι το υπουργείο Εξωτερικών, που αναμφίβολα έχει ενημερωθεί σχετικά. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πολλές Κυβερνήσεις πραγματοποιούν πτήσεις επαναπατρισμού. Στις 27 Απριλίου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί απευθείας πτήση από Σύδνεϋ προς Αίγυπτο.

Η Aegean όμως, στην ιστοσελίδα της εμφανίζει πτήσεις για λογαριασμό της από την Etihad με την οποία συνεργάζεται, αλλά αυτές οι πτήσεις, η ακυρώθηκαν ή θα ακυρωθούν. Και δεν είναι λίγοι αυτοί που ακυρώθηκε η πρώτη τους πτήση και πλήρωσαν και δεύτερη, για να γυρίσουν στην Ελλάδα.

Ακυρώσεις επί ακυρώσεων

Ακόμα και η Qatar που συστήνεται από το Ελληνικό Προξενείο έστω και με υπέρογκους ναύλους, ακυρώνει πτήσεις. Από τον Νοέμβριο του 2019 είχε κλειστεί το εισιτήριο της επιστροφής για τις 21 Μαρτίου με Emirates. Και το σκέλος της πτήσης από Ντουμπάι για Αθήνα της 22ας Μαρτίου, ματαιώθηκε για τις 23 Απριλίου. Αλλαγή του εισιτηρίου για αναχώρηση από Μελβούρνη στις 22 Μαρτίου. Οπότε και ακυρώθηκε τελείως η πτήση.

Νέο εισιτήριο, στις 29 Μαρτίου, από την Aegean, που διαχειρίζεται τις πτήσεις της Etihad για τις 19 Μαρτίου. Αξία εισιτηρίου 530 ευρώ. Η πτήση ακυρώνεται 3 Απριλίου.

Νέα αλλαγή, πάλι από Aegean για 3 Μαίου 2020. Πτήση 1911 της Etihad για Αμπού Ντάμπι και 1901 4 Μαίου για Αθήνα. Η πτήση ακυρώθηκε 18 Απριλίου.

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Aegean στην Αθήνα και η υπάλληλος είναι κατηγορηματική. «Δεν γνωρίζουμε πότε θα γίνουν και πάλι πτήσεις και θα πρέπει να πληρώσετε διαφορά στον ναύλο με την τρέχουσα τιμή». Και ενώ στη πρώτη πτήση δεν έγινε χρέωση αλλαγής λόγω ακύρωσης, στη δεύτερη η τιμή έχει ανέβει στα 1300 ευρώ. Δηλαδή μια διαφορά στην τιμή της τάξης των 800 ευρώ. Ούτε λόγος για επιστροφή χρημάτων. Απλά πρόσθεσαν: Έχεις εισιτήριο μέχρι 31/05/2020; Τώρα έχεις τη δυνατότητα να το μεταθέσεις σε όποια ημερομηνία επιθυμείς έως και 27/03/2021

– χωρίς χρέωση διαφοράς ναύλου

– χωρίς rebooking fees

– 2.000 επιπλέον Miles+Bonus μίλια

Όμως για την ακυρωμένη πτήση της ακυρωμένης πτήσης, ζήτησαν να καταβληθεί επιπλέον ναύλος.

 

Αδιαφορία και από την Ελληνική Πρεσβεία

Το προξενείο της Μελβούρνης, συχνά πυκνά στέλνει email προκειμένου να διακριβώσει αρχικά πόσοι έχουν καταγραφεί και απέστειλε ένα τελευταίο προκειμένου να διαπιστώσουν αν κάποιος από τους αποκλεισμένους έχει βρει τρόπο να φύγει. Από εκεί και πέρα, σιγή ιχθύος.

Η Ελληνική Κοινότητα. έχει τακτική επικοινωνία με την Πρεσβεία αλλά και το Προξενείο, αλλά και αυτοί αγνοούν αν πρόκειται να πραγματοποιηθεί κάποια πτήση επαναπατρισμού, όπως μου δήλωσε ο Jorge Mεnidis Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Κοινότητας στη Μελβούρνη.

Όλη αυτή η κατάσταση, έχει φέρει σε απόγνωση τους Έλληνες, που παρότι έχουν πληρώσει δύο και τρία εισιτήρια, εξακολουθούν να παραμένουν εγκλωβισμένοι, καθαρά από αδιαφορία της Ελληνικής Κυβέρνησης. Και έχουν ξοδέψει χρήματα, τα οποία δεν πρόκειται να πάρουν πίσω, και ούτε τα vouchers δεν εξυπηρετούν, αφού δεν πρόκειται να επιστρέψουν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here