Η ντροπή της ΕΛ.ΑΣ των Μητσοτάκη, Χρυσοχοΐδη: Αφησαν τους πρόσφυγες της κατάληψης άστεγους και αβοήθητους

Η φωτογραφία είναι αδιάψευστος μάρτυρας της μεγάλης ντροπής. Η ΕΛ.ΑΣ το πρωί αφόυ έβγαλε με τη βία περίπου 50 πρόσφυγες(με τις οικογένειες τους από κατάληψη στα Εξάρχεια και τους οδήγησε στο αλλοδαπών, στη Πέτρου Ράλλη, το βράυ τους παράτησε στη μέση του δρόμου, άστεγους, αβοήθητους και νηστικούς.

Αυτή είναι η αντίληψη της κυβέρνησης Μητσοτάκη για όσους έχουν ανάγκη διεθνούς προστασίας. Αυτό που προέχει είναι η ψευδεπίγραφη επιβολή της τάξης και το χάιδεμα των νοικοκυραίων.

Οπως καταγγέλλει στο facebook η δημοσιογράφος Μαρία Λούκα:

Τα ξημερώματα η ελληνική Αστυνομία εκκένωσε βίαια μια κατάληψη στην οποία διέμεναν πρόσφυγες (άνθρωποι δηλαδή που χρήζουν προστασίας σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις)

Τους μετέφεραν στην Πέτρου Ράλλη για να απεικονίσουν τα κανάλια την εμπέδωση του δόγματος της «σιδερένιας τάξης» στα τρομοκρατημένα πρόσωπα παιδιών.

Και μάντεψε τι τους έκαναν μετά;

Εντελώς κυνικά τους παράτησαν στη μέση του δρόμου, άστεγους/ες και αβοήθητους/ες, χωρίς κανένα μέλημα για το που θα κοιμηθούν και αν έχουν να φάνε.

Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη πριν λίγη ώρα στην πλατεία Εξαρχείων, όπου κατέληξαν οι προσφύγισσες με τα παιδιά τους και όλη τους τη ζωή μαζεμένη σε μια τσάντα σκουπιδιών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here