Ερχονται οι νέες ταυτότητες με βιομετρικά στοιχεία

Επιτροπή που ξεκίνησε τη διαδικασία αντικατάστασης των παλαιών ταυτοτήτων από νέες έχει συγκροτηθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.  

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή» της Κυριακής, οι πρωτοβουλίες για την αντικατάσταση των υφισταμένων ταυτοτήτων με νέα δελτία αποτελούν συμβατική υποχρέωση της Ελλάδας απέναντι σε Ε.Ε. και ΗΠΑ.

Οι νέες ταυτότητες θα πληρούν σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας ενώ η αντικατάστασή τους θα ξεκινήσει από την Αττική.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά  για τις νέες ταυτότητες και το οικονομικό σκέλος έχουν ήδη καθοριστεί ενώ τις επόμενες μέρες αναμένονται προσφορές από τις μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίως.   Οι νέες ταυτότητες θα είναι αντίστοιχες με των υπολοίπων κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι νέες ταυτότητες θα είναι κατασκευασμένες και πάλι από πλαστικό, αλλά θα περιέχουν μικροτσίπ με αποθηκευμένα τα βιομετρικά στοιχεία του κατόχου. Θα εμφανίζεται η φωτογραφία και το ονοματεπώνυμο του κατόχου, αλλά όχι το δακτυλικό του αποτύπωμα.

Το κόστος αντικατάστασης των παλιών ταυτοτήτων υπολογίζεται στα 80 εκατ. ευρώ, ενώ κάθε νέο έγγραφο θα κοστίζει από 8 έως 10 ευρώ και το αντίτιμο θα πληρώνει ο πολίτης.   Η χρηματοδότηση της διαδικασίας θα γίνει από τα απόρρητα κονδύλια του υπουργείο Προστασίας του Πολιτη.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here