Η ΝΔ επιχειρεί να «αξιοποιήσει» τις δηλώσεις Βαρουφάκη κατά Δραγασάκη

Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Γιάννη Δραγασάκη και τη Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη στο «Βήμα της Κυριακής».

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανταπάντησε στο κυβερνών κόμμα, κατηγορώντας το ότι αξιοποιεί τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 για να αποπροσανατολίσει από τα αδιέξοδα της πολιτικής της.

«Αφού όμως τον θεωρεί αξιόπιστο, αυτόν και τις συκοφαντίες του δεν έχει παρά να αναλάβει δράση: Να ακυρώσει λοιπόν εδώ και τώρα η κυβέρνησή της τις υποτιθέμενες «βρώμικες» ρυθμίσεις που δήθεν έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Και να διώξει τις «μαφίες» από την Ελλάδα. Και να μη ξεχάσει και… εκείνους που τις έφεραν επισημαίνει.

Όλα ξεκίνησαν από τη συνέντευξη του Γ. Βαρουφάκη στο «Βήμα της Κυριακής», όπου αναφέρθηκε ξανά στα όσα είχε δηλώσει και μέσα στη Βουλή επισημαίνοντας «ποτέ δεν υπονοώ. Καταθέτω την αλήθεια που, εν προκειμένω, έχει ως εξής. Όταν ανέλαβα το Υπουργείο Οικονομικών «κληρονόμησα» σύμβαση που έδινε στον ΟΠΑΠ το δικαίωμα, όπως είχε πει ο Κώστας Καραμανλής, να μετατρέψει την Ελλάδα σε απέραντο καζίνο σπέρνοντας 14 χιλιάδες μαγαζιά παιγνιομηχανημάτων τζόγου (VLTs) σε κάθε γειτονιά της χώρας – τα ΟΠΑΠ Play. Η σύμβαση ήταν νομικά ισχυρή κι η ακύρωσή της πράγματι θα κόστιζε υπερβολικά στο Δημόσιο. Για αυτό δεν την προσέβαλα. Αυτό που έκανα, όπως είχα δικαίωμα αλλά και ιερή υποχρέωση να κάνω, ήταν να προστατεύσω τους πολίτες, ιδίως τους πιο ευάλωτους, από τις Σειρήνες του Τζόγου. Πώς; Μέσω της ρυθμιστικής αρχής, της Επιτροπής Παιγνίων, που έχει την ευθύνη για τον ορισμό των κανόνων. Ο βασικός κανόνας που εισαγάγαμε ήταν η μέγιστη «χασούρα» ανά άτομο ανά ημέρα να μην υπερβαίνει τα 60 ευρώ – ένα ποσό ουκ ευκαταφρόνητο για τους ήδη πτωχοποιημένους «πελάτες» που έβαζε στο στόχαστρό του ο ΟΠΑΠ. Αμέσως άρχισα να δέχομαι επιθέσεις επειδή τόλμησα να ορθώσω έστω κι αυτό το χαμηλό τείχος προστασίας γύρω από, ως επί το πλείστον, φτωχούς ανθρώπους τους οποίους ο ΟΠΑΠ δελεάζει με φρούδες ελπίδες ώστε να τους ξεζουμίσει. Εκείνο που δεν περίμενα ήταν ότι την βρώμικη δουλειά του τσέχικου ΟΠΑΠ θα έφερε εις πέρας ο σύντροφος αντιπρόεδρος της κυβέρνησής μας».

Στην ερώτηση ότι «ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σας κατηγορεί ότι με δικές σας «πρόχειρες αποφάσεις» και «άστοχες παρεμβάσεις» παρείχατε το δικαίωμα στον ΟΠΑΠ να διεκδικεί τεράστιες αποζημιώσεις από το Ελληνικό Δημόσιο. Τελικά, ποιος έχει δίκαιο;» ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 είπε:

«Ο περιορισμός των 60 ευρώ ήταν και εύλογος και νόμιμος και ηθικός. Κανένα ελληνικό δικαστήριο δεν θα επιβράβευε τις απειλές του αρπακτικού ΟΠΑΠ! Πράγματι, όσο ήμουν υπουργός οικονομικών, ούτε μία φορά δεν μου ειπώθηκε από κανέναν συνάδελφο, ούτε από τον κ. Δραγασάκη, ότι ο περιορισμός των 60 ευρώ ήταν «άστοχος» ή ότι θα επέφερε «τεράστιες αποζημιώσεις». Τσιμουδιά. Απλά, υποχθόνια, άνθρωποι της Αντιπροεδρίας υπονόμευαν το έργο της Επιτροπής Παιγνίων υπέρ του ΟΠΑΠ. Κι όταν παραιτήθηκα, εν μια νυκτί το θεσμικό πλαίσιο μεταμορφώθηκε σύμφωνα με τις εντολές του ΟΠΑΠ. Το ότι ο κ. Δραγασάκης ακόμα και σήμερα παρουσιάζει τις αξιώσεις εκείνες του ΟΠΑΠ ως πραγματική απειλή για το δημόσιο ταμείο απλά καταδεικνύει ότι, και σήμερα, παραγοντίζει εκούσια ή ακούσια εκ μέρους της εταιρείας. Πρόκειται για θέμα διαχρονικής σημασίας: Φαντάζεστε ένα κράτος να κάνει «πίσω» κάθε φορά που κάποιος ισχυρός το απειλεί με μηνύσεις αν δεν του γίνει το χατίρι;».

«Ολοφάνερη συμπαιγνία ΝΔ – Βαρουφάκη – επιχειρηματικών συμφερόντων»

Οι αναφορές αυτές του γ.γ. του ΜέΡΑ25 έφεραν την οργισμένη αντίδραση από τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ., Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος κατηγόρησε τον Γιάνη Βαρουφάκη για «ξεκάθαρο συντονισμό με συμφέροντα» και επισήμανε ότι τα όσα ισχυρίζεται είναι συκοφαντίες.

«Η ΝΔ με καθυστέρηση τον αξιοποιεί ως «χρήσιμο λαγό». Η αθλιότητα όμως δεν θα μένει αναπάντητη. Τα πραγματικά γεγονότα έχουν ήδη καταγραφεί επίσημα σε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής. Όσοι ενδιαφέρονται για την αλήθεια, θα τη βρουν εκεί» προσθέτει χαρακτηριστικά.

«Να απαντήσει ή να κινηθεί δικαστικά»

Θέση στην αντιπαράθεση πήρε και η Νέα Δημοκρατία, απαντώντας, στον Γιάννη Δραγασάκη και επισημαίνοντας ότι ο πρώην αντιπρόεδρος οφείλει να δώσει απαντήσεις ή να κινηθεί άμεσα δικαστικά εναντίον του Γ. Βαρουφάκη.

Μόνο γέλιο προκαλεί η ανακοίνωση του κ. Δραγασάκη περί δήθεν συμπαιγνίας με τον κ. Βαρουφάκη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Ας απαντήσει στα όσα καταγγέλλει ο πρώην υπουργός Οικονομικών του κ. Τσίπρα κι ας αφήσει τα ανέκδοτα. Όσο για την επιστολή την οποία επικαλείται, προφανώς δεν απαντάει στις καταγγελίες του κ. Βαρουφάκη, ότι έκανε τη βρώμικη δουλειά της εταιρείας.

Ο κ. Δραγασάκης ή θα απαντήσει επί της ουσίας στις καταγγελίες του κ. Βαρουφάκη ή θα κινηθεί άμεσα δικαστικά εναντίον του. Αυτό που δεν μπορεί να κάνει είναι να συνεχίσει να πετάει τη μπάλα στην κερκίδα.

ΜέΡΑ25 κατά… πάντων

Απάντηση έδωσε και ο Κώστας Μπιτσάνης, συντονιστής της Κ.Ε. του ΜέΡΑ25, εκτοξεύοντας βέλη τόσο κατά της Νέας Δημοκρατίας όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Tι έγινε; Θέλει η ΝΔ να καταργήσει τα OΠΑΠ Play που εκμεταλλεύονται τη φτώχια στις γειτονιές μας και την εμποδίζει η συμφωνία Δραγασάκη; Γιατί δεν την καταργεί; Πόσο ακόμα υποκρισία από τη συμπαιγνία του τζόγου ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνέχεια από ΝΔ

Η ΝΔ με νέα ανακοίνωσή της εδωσε συνέχεια στο θέμα, αναφέροντας:

«Μόνο γέλιο προκαλεί η ανακοίνωση του κ. Δραγασάκη περί δήθεν συμπαιγνίας με τον κ. Βαρουφάκη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Ας απαντήσει στα όσα καταγγέλλει ο πρώην υπουργός Οικονομικών του κ. Τσίπρα κι ας αφήσει τα ανέκδοτα. Όσο για την επιστολή την οποία επικαλείται, προφανώς δεν απαντάει στις καταγγελίες του κ. Βαρουφάκη, ότι έκανε τη βρώμικη δουλειά της εταιρείας.

Ο κ. Δραγασάκης ή θα απαντήσει επί της ουσίας στις καταγγελίες του κ Βαρουφάκη ή θα κινηθεί άμεσα δικαστικά εναντίον του. Αυτό που δεν μπορεί να κάνει είναι να συνεχίσει να πετάει τη μπάλα στην κερκίδα».

Ανταπάντηση Δραγασάκη

Και δεύτερη ανακοίνωση, μέσα σε λίγες ώρες, από τη ΝΔ για το ίδιο θέμα! Είναι φανερό ότι αξιοποιεί τον Γ. Βαρουφάκη για τον αποπροσανατολισμό από τα αδιέξοδα της πολιτικής της. Αφού όμως τον θεωρεί αξιόπιστο, αυτόν και τις συκοφαντίες του δεν έχει παρά να αναλάβει δράση: Να ακυρώσει λοιπόν εδώ και τώρα η κυβέρνησή της τις υποτιθέμενες «βρώμικες» ρυθμίσεις που δήθεν έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Και να διώξει τις «μαφίες» από την Ελλάδα. Και να μη ξεχάσει και… εκείνους που τις έφεραν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here