Η Μπέττυ Μπαζιάνα στη δίκη της Χ.Α-Συνεχίζονται οι απολογίες

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ

Στο Εφετείο Αθηνών βρέθηκε σήμερα η σύντροφος του πρωθυπουργού και παρακολούθησε τις απολογίες δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία Φύσσα.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την απολογία του Κ. Κορκοβίλη, ο οποίος επέμενε στον ισχυρισμό του ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τη δολοφονία, ότι έλαβε το μήνυμα του πυρηνάρχη Πατέλη που καλούσε την ασφάλεια της Τοπικής Νίκαιας στα γραφεία αλλά δεν ανταποκρίθηκε και υπέπεσε σε σωρεία αντιφάσεων για το πού βρισκόταν το επίμαχο χρονικό διάστημα σε σχέση με τις καταγραφείσες κλήσεις.

Στη συνέχεια ξεκίνησε η απολογία του Αν. Μιχάλαρου, ο οποίος επίσης ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν στο σπίτι του τη νύχτα της δολοφονίας. Όσον αφορά τους αυτόπτες μάρτυρες που τον περιγράφουν έξω από την καφετέρια «Κοράλι» λόγω του χαρακτηριστικού τατουάζ που είχε, ανέφερε ότι είναι ψέματα.

Στη δικαστική αίθουσα έδωσαν το «παρών» 13 από τους 18 κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Παύλου, μεταξύ των οποίων ο Ρουπακιάς, ενώ απών ήταν ο Πατέλης λόγω του λιποθυμίας που είχε χθες. Ο δικηγόρος του Πατέλη προσκόμισε ιατρική γνωμάτευση από το «Κοργιαλένειο Μπενάκειο» νοσοκομείο, σύμφωνα με την οποία συνίσταται «διήμερη ανάρρωση κατ’ οίκον» λόγω απώλειας συνείδησης.

Κατάμεστες ήταν και σήμερα οι θέσεις στο κοινό, ανάμεσα στο οποίο βρέθηκαν ο Κωστής Παπαϊωάννου, πρώην γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης, αντιδήμαρχος στον Δήμο Αθηναίων για θέματα προσφύγων και μεταναστών και γ.γ. της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 11 Ιουλίου με την απολογία του Γ. Πατέλη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here