Η Μόσχα έστειλε βομβαρδιστικά στη Βενεζουέλα

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από  μυστικές υπηρεσίες, η Ρωσία μετέφερε στο έδαφος της Βενεζουέλα δύο βομβαρδιστικά αεροσκάφη, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα και να πλήξουν εχθρικούς στόχους σε μεγάλη απόσταση.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, το οποίο αναγνώρισε ότι δύο βομβαρδιστικά τύπου Tu-160 προσγειώθηκαν τη Δευτέρα στη βάση Maiquetia, έξω από την πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, το Καράκας, πραγματοποιώντας πτήση 10.000 χιλιομέτρων. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν διευκρίνισε αν τα δύο μεγάλα βομβαρδιστικά έφεραν οπλισμό και αν ναι, τι είδους, ή αν θα παραμείνουν και για πόσο στη Βενεζουέλα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε ότι τα δύο Tu-160 συνόδευαν ένα φορτηγό αεροπλάνο An-124 Ruslan και ένα επιβατηγό αεροπλάνο Il-62.

Τα Tu-160 έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα και να πλήξουν στόχους σε απόσταση 5.500 χιλιομέτρων. Ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκάφους επιχείρησε σε στόχους στη Συρία.

Το ΝΑΤΟ αποκαλεί τα Tu-160  Blackjack, καθώς διαθέτουν  δυνατότητα πτήσης με ταχύτητα διπλάσια του ήχου, ενώ έχουν ενισχυθεί με συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και νέα οπλικά συστήματα τελευταίας ρωσικής τεχνολογίας.

Η αποστολή των δύο αεροσκαφών σε απόσταση  βολής από τις ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε μία εβδομάδα μετά τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Βενεζουέλα Νικολα Μαδούρο με τον  Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμιρ Πουτιν και τη συμφωνία για οικονομική και στρατιωτική βοήθεια

Υπενθυμίζουμε ότι τους τελευταίους μήνες  οι ΗΠΑ αλλά και δουλικές προς τις ΗΠΑ χώρες της Λατινικής Αμερικης έχουν απειλήσει ευθέως τον Μαδουρο με επέμβαση ή και με πραξικοπημα

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here