Η Μεγάλη Δευτέρα του Αυτισμού

 

Toυ ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ 

2 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό. Απευθύνεται σ’ ολόκληρη την κοινωνία, με απώτερο σκοπό την ενημέρωση, την γνώση και την επαφή με τα Άτομα που ανήκουν στο Φάσμα του Αυτισμού.

Κορδέλα ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό: Τούτο το πάζλ αντανακλά το μυστήριο και την περιπλοκότητα του αυτισμού. Η ένταση και η ποικιλία των χρωμάτων παραπέμπει στο Αυτιστικό Φάσμα και στην προσδοκία των οικογενειών για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.

Ημερίδα ενημέρωσης για τα νέα επιστημονικά δεδομένα και εξελίξεις, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΕΠΑΑ): Σήμερα 2 Απριλίου, στην αίθουσα ΕΡΜΗΣ του ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7, έκτος όροφος, ώρες 16.00 – 20.00).

Επιπλέον: Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΕΠΑΑ) ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων Ευρωπαϊκών φορέων και οργανώσεων, και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Α΄ Εφορία Αρχαιοτήτων, θα φωτίσουν και φέτος την Πύλη του Αδριανού στο μπλε χρώμα, όπως η Autism Europe (πανευρωπαϊκή οργάνωση – ομπρέλα για τον αυτισμό) επιτάσσει. Επίσης θα φωτιστούν με μπλε χρώμα η Ζωσιμαία Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη στα Ιωάννινα και το Δημαρχείο Ζίτσας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here