Η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου

Με την μαθητική παρέλαση στην Αθήνα, ένα από τα αρνητικά κατάλοιπα της μεταξικής δικτατορίας από τα οποία θα πρέπει να απαλλαγεί η χώρα αν θέλει να προσχωρήσει στο μέλλον,  ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, οι οποίες θα κορυφωθούν αύριο με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην πρωτεύουσα και μαθητικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα.

Η παρέλαση άνοιξε με τις καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου στο Σύνταγμα, παρουσία του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, κι εκπροσώπων των κομμάτων, της Αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας, των Ενόπλων Δυνάμεων των Σωμάτων Ασφαλείας και φορέων.

Με την ολοκλήρωσή της, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, με δήλωσή του έστειλε μήνυμα διαρκούς αγώνα για τη Δημοκρατία. Χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ως «μία από τις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας μας, την πιο κορυφαία του σύγχρονου ελληνισμού, ένα γεγονός με ευρωπαϊκές και διεθνείς επιπτώσεις, ένα γεγονός που ο λαός μας έθεσε τα θέματα της Ελευθερίας, της Ισονομίας και της Δημοκρατίας». «Μηνύματα τα οποία σήμερα παραμένουν ιδιαίτερα επίκαιρα σε μια Ευρώπη που αντιμετωπίζει ξανά το δηλητήριο του ρατσισμού και της υπονόμευσης της Δημοκρατίας» τόνισε ο κ. Γαβρόγλου. Ο υπουργός εξέφρασε την ελπίδα «οι αγώνες των δικών μας ανθρώπων να αποτελέσουν παράδειγμα για το μέλλον του τόπου μας και της Ευρώπης».

Η υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας της Ν.Δ., Νίκη Κεραμέως, επισήμανε ότι «το μήνυμα της σημερινής ημέρας μάς διδάσκει πως οι Έλληνες ενωμένοι και οδηγούμενοι από τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας, «με γνώμονα το εθνικό συμφέρον μπορούμε να πετύχουμε πάρα πολλά».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗ.ΣΥ., αναφέρθηκε στην «ημέρα μνήμης, ημέρα διδαχής», λέγοντας: «Για να την υπηρετήσουμε πρέπει οι Έλληνες να είμαστε ενωμένοι. Και πρέπει να προσέξουμε εφεξής. Γιατί έγιναν πάρα πολλά πράγματα που είναι εκτός εθνικής γραμμής και σε ό,τι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών και σε ό,τι αφορά κάποια ανεκδιήγητα που ακούσαμε προσφάτως περί Καστελόριζου. Αυτά κείνται εκτός εθνικής γραμμής και αυτό πρέπει να σταματήσει» είπε.

Προσαγωγές δύο ατόμων

Λίγη ώρα πριν την παρέλαση η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή δύο ατόμων που φώναζαν συνθήματα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, ενώ λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα.

Η ΛΑ.Ε., με ανακοίνωσή της κατήγγειλε τις «προσαγωγές-συλλήψεις των διαδηλωτών της «Επανεκκίνησης» που μοίραζαν φυλλάδια στο Σύνταγμα, 150 μέτρα μακριά από τη μαθητική διαδήλωση. Και συγκεκριμένα του Παναγιώτη Μαντά, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑ.Ε. και του ΔΗΚΚΙ και του Γιώργου Σταθόπουλου». «Η σύλληψη των δύο αγωνιστών αποτελεί άλλη μία προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί να απαγορεύσει την ελεύθερη έκφραση και διαμαρτυρία των πολιτών ακόμα και με προληπτικές προσαγωγές» ανέφερε το Γραφείο Τύπου της ΛΑΕ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here