Η Μαδρίτη υποχώρησε-Η κυβέρνηση επέβαλε γενικό lockdown

Παρά τις αρχικές αντιρρήσεις και αντιδράσεις της περιφέρειας της Μαδρίτης, μετά τις έντονες συστάσεις της κεντρικής κυβέρνησης της Ισπανίας, αλλά και του υπουργείου Υγείας της χώρας, έγινε δεκτό το διάταγμα που επιβάλλει δραστικά περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το διάταγμα προβλέπει την επέκταση του lockdown στο σύνολο των περιοχών της πρωτεύουσας και σε εννέα από τις κοινότητες, με συνολικό πληθυσμό 3,2 εκατομμυρίων κατοίκων.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες της ισπανικής El Pais, η κυβερνήτης της περιφέρειας της Μαδρίτης, Ιζαμπέλ Ντίαζ Αγιούζο, υποχώρησε μπροστά στην απαίτηση της ισπανικής κυβέρνησης για την επιβολή γενικού lockdown, αντί της επιβολής lockdown που ισχύει εδώ και μια εβδομάδα σε μερικές συνοικίες της Μαδρίτης και της περιφέρειάς της.

Η Αγιούζο είχε τονίσει ότι δεν θα δεχθεί το lockdown στη Μαδρίτη, ωστόσο υποχώρησε μπροστά στις πιέσεις της κεντρικής κυβέρνησης. Το βράδυ της Τετάρτης το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι η κεντρική κυβέρνηση υπερισχύει των περιφερειακών αρχών και θα επέβαλε λοκντάουν στην πόλη των περισσοτέρων των περίπου 3,2 εκατομμυρίων κατοίκων και ορισμένων γειτονικών πόλεων τις ερχόμενες ημέρες.

Η απόφαση τυπώθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και το υπουργείο ανακοίνωσε ότι οι τοπικές αρχές έχουν προθεσμία 48 ωρών για να συμμορφωθούν, προτού εκδοθεί ξεχωριστή επίσημη απόφαση. Η Αγιούζο τόνισε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της απόφασης του υπουργείου Υγείας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τους δικηγόρους μας και εξετάζουμε τα επόμενα βήματα μας». Σημειώνεται ότι στη Μαδρίτη έχουν σημειωθεί περίπου 108.000 κρούσματα, ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 8.500 άνθρωποι.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here