Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου εμπόδισε την πάταξη λαθρεμπορίου στα καύσιμα

Στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου «εμπόδισε» την προσπάθεια πάταξης του λαθρεμπορίου στα καύσιμα κατέληξε η συνάντηση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και μέλους της Διυπουργικής Επιτροπής για την πάταξη της Διαφθοράς, Τέρενς Κουίκ με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Καυσίμων(ΠΟΠΕΚ).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, διαπιστώθηκε ότι τον Ιούνιο του 2014, η προηγούμενη κυβέρνηση σταμάτησε την διαδικασία «ιχνηθέτησης» των καυσίμων, που είναι κορυφαία ενέργεια για τη πάταξη του λαθρεμπορίου στα καύσιμα, παράλληλα με την εφαρμογή των GPS και την καθολική ενεργοποίηση του συστήματος «εισροών – εκροών».

Η συνάντηση των δύο πλευρών, έγινε στα γραφεία της Ομοσπονδίας, με τον πρόεδρό της Γιώργο Ασμάτογλου και τον πρώην πρόεδρο Δημήτρη Μακριβέλιο. Παρούσα ήταν και το στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Δρ. Ιωάννα Γκέργκη.

Ειδικότερα, ο κ. Ασμάτογλου έθεσε και το θέμα της επιβολής της «ιχνηθέτησης», που θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην πάταξη της λαθρεμπορίας και του ναυτιλιακού καυσίμου, αλλά και της μεταφορά λαθραίου καυσίμου από βυτιοφόρα οχήματα σε συνδυασμό με το σύστημα GPS.

Όπως αποκαλύφθηκε στη συζήτηση, αυτό το κρίσιμο θέμα της «ιχνηθέτησης» εφαρμόζεται με επιτυχία στη Βρετανία και την Ιρλανδία. Και ενώ ήταν έτοιμη ή να προκηρύξει σχετικό διεθνή διαγωνισμό η Ελλάδα ή να απευθυνθεί στη Βρετανική πλευρά, το σταμάτησε η προηγούμενη κυβέρνηση το καλοκαίρι του 2014.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΠΕΚ ζήτησαν επίσης από τον Υφυπουργό Τέρενς Κουίκ, η κυβέρνηση να προχωρήσει τάχιστα στη λειτουργία του συστήματος «εισροών – εκροών», όχι μόνο στα πρατήρια (όπου και εκεί δεν το εφαρμόζουν όλα), αλλά ιδιαίτερα σε όλες τις υπάρχουσες δεξαμενές των μικρών, μεσαίων ή μεγάλων εταιρειών εμπορίας καυσίμων, όπως και στις δεξαμενές ιδιωτικών επιχειρήσεων ή εργοστασίων, καθώς επίσης και εργοταξίων.

Ο Τέρενς Κουίκ δεσμεύτηκε, ότι τα συγκεκριμένα θέματα που του τέθηκαν θα τα συμπεριλάβει σε έκθεση, που θα παραδώσει στον αρμόδιο Υπουργό Επικρατείας για την πάταξη της διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη, με αντίγραφο σε όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς.

«Η πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής είναι στη κορυφή της ατζέντας του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης, η οποία θα δίνει συνέχεια το παρών της στο πλευρό όλων εκείνων των δημοσίων λειτουργών, εφοριακών, τελωνειακών κλπ, με όποια μορφή, ακόμη και των μεικτών κλιμακίων έλεγχου και ερευνών, που άμεσα θα διαπιστώσετε, ότι πραγματικά θα δίνουν τον δικό τους ξεχωριστό αγώνα» κατέληξε ο κ. Κουίκ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here