Η κυβέρνηση προχωρά στη ρύθμιση για την προστασία της α΄κατοικίας-Την Παρασκευή στη Βουλή το σχέδιο-Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με τους θεσμούς

Η κυβέρνηση την Παρασκευή 22 Μαρτίου θα καταθέσει τη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας στη βάση της συμφωνίας κυβέρνησης – τραπεζών, όπως ανέφεραν σήμερα πηγές του Μαξίμου.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν πως μέχρι την Παρασκευή θα συνεχιστεί η συζήτηση με τους εποπτικούς θεσμούς του τραπεζικού συστήματος για την αποσαφήνιση τεχνικών λεπτομερειών.

Η κυβέρνηση με τις διαρροή αυτή, φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει με δική της πολιτική ευθύνη, στην νομοθέτηση της ρύθμισης, πριν το EWG της Δευτέρας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα στο συνέδριο της Κομισιόν και του ΙΟΒΕ ο εκπρόσωπος της Επιτροπής στην αποστολή για την Ελλάδα, χαρακτήρισε πολύπλοκο το θέμα, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι οι θεσμοί εργάζονται με τις ελληνικές αρχές για να προλάβουν το Eurogroup της 5ης Απριλίου και ότι υπάρχει η δυναμική για την επίτευξη μίας ισορροπίας ανάμεσα σε όλες τις πλευρές.

Στόχος όπως είπε αφενός να ενισχυθεί η προσπάθεια εξυγίανσης των κόκκινων δανείων, αφετέρου να προστατευτούν οι ευάλωτοι δανειολήπτες. Χρειάζεται όμως προσοχή στον σχεδιασμό, γιατί συν τοις άλλοις θα έχει και δημοσιονομικό κόστος: 150 εκατ. το 2019, 200 εκατ. ευρώ το 2020 και συνολικά 800 εκατ. ευρώ έως το 2022.

Ο κ. Κοστέλο σημείωσε επίσης πως η μείωση των κόκκινων δανείων είναι παράγοντας- κλειδί και για την ανάπτυξη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here