Η κλιματική αλλαγή απειλεί τον πλανήτη-Ψήνεται η Ευρώπη-Στους 42,4 βαθμούς το θερμόμετρο στο Παρίσι, νέο ιστορικό ρεκόρ ζέστης

 

 Ο καιρός δεν αστειεύεται πλέον. Ο δεύτερος μεγαλος καύσωνας που βιώνει η κεντρική και βόρεια Ευρώπη μέσα σε λίγες ημέρες, έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι η κλιματική αλλαγή δεν είναι ανέκδοτο ούτε κατασκεύασμα κάποιων συνωμοσιολόγων. Είναι εδώ και απειλεί πλέον ανοικτά το πλανήτη μας και τη ζωή μας. Και αν δεν πάρουμε άμεσα μέτρα, τα πράγματα θα χειροτερέψουν σύντομα.

Το Παρίσι κατέρριψε σήμερα το ιστορικό ρεκόρ ζέστης, που είχε καταγραφεί πριν από 70 χρόνια, με τον υδράργυρο να έχει εκτοξευθεί στους 42,4 βαθμούς Κελσίου στις 15.20 τοπική ώρα, στον σταθμό Παρίσι-Μονσουρί, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Météo-France.

Το ρεκόρ είχε καταρριφθεί από νωρίς το απόγευμα με 41 βαθμούς Κελσίου και οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι είναι πιθανή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας έως το βράδυ.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας προβλέπει ακόμη και 43 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή του Παρισιού για σήμερα.

Από την έναρξη των μετρήσεων το 1873, στο Παρίσι ο υδράργυρος δεν είχε υπερβεί τους 40 βαθμούς Κελσίου παρά μονάχα μία φορά, την 28η Ιουλίου του 1947 με 40,4 βαθμούς Κελσίου.

Στη Γερμανία, η θερμοκρασία ανέβηκε σήμερα για πρώτη φορά άνω των 41 βαθμών Κελσίου και αναμένεται περαιτέρω άνοδος αργότερα, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία DWD.

Το νέο προσωρινό ρεκόρ, 41,5 βαθμών Κελσίου, καταγράφηκε στο Λίνγκεν, στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here