Η Κέρκυρα πήρε τα πρωτεία ως τοποθεσία για κινηματογραφικά γυρίσματα

Η Κέρκυρα κέρδισε τελικά τον τίτλο για την κορυφαία ευρωπαϊκή τοποθεσία για κινηματογραφικά γυρίσματα για το 2018, στον διαδικτυακό διαγωνισμό που διοργάνωσε το δίκτυο των Ευρωπαϊκών Επιτροπών Κινηματογράφου.

Πριν από λίγο ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα και η διάκριση για το ελληνικό νησί του Ιονίου. Την ελληνική πρόταση για την Κέρκυρα είχε υποβάλει το Hellenic Film Commission με αφορμή τα γυρίσματα της  δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς των βρετανικών καναλιών ITV και PBS «The Durrells»

To διαγωνισμό διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά το δίκτυο των Ευρωπαϊκών Film Commissions (EUFCN), μέλος του οποίου είναι και το Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Η Κέρκυρα αναδείχθηκε κορυφαία ευρωπαϊκή τοποθεσία για κινηματογραφικά γυρίσματα επικρατώντας σε ανάμεσα σε 12 υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων η λίμνη Καρέτσα της Ιταλίας, το εθνικό πάρκο της Τενερίφης στην Ισπανία (οι Κανάριοι Νήσοι ανήκουν στην Ισπανία),    το  Ίνσμπρουκ στην Αυστρία.

H σειρά «The Durrells» είναι μια κοινωνική σειρά βρετανικής παραγωγής που βασίζεται στα τρία αυτοβιογραφικά βιβλία του Τζέραλντ Ντάρελ με θέμα τα τέσσερα χρόνια παραμονής της οικογένειάς του (1935-1939) στο νησί της Κέρκυρας

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here