Η κατανομή τηλεοπτικού χρόνου στη συνεδρίαση της Διακομματικής για τις εκλογές

ΦΩΤΟ: IN TIME

H κατανομή τηλεοπτικού χρόνου στα κόμματα ήταν το κύριο θέμα της πρώτης Διακομματικής Επιτροπής για τις βουλευτικές εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, η οποία συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα υπό τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη και τη συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας Ελ.Παπαγεωργόπουλου και του κυβερνητικού εκπροσώπου Ροδόλφου Μορώνη.

Στη συνεδρίαση τέθηκαν και ζητήματα που προκύπτουν από τα capital controls και αφορούν στις εκλογικές δαπάνες.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης ο κ. Μανιτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής με κύριο αντικείμενο την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου στα κόμματα. Παρουσιάστηκε ένα σχέδιο υπουργικής απόφασης με τα κριτήρια που εισηγήθηκε το Υπουργείο για την κατανομή αυτού του χρόνου. Η συζήτηση ήταν αρκετά διεξοδική. Είχε και έναν χαρακτήρα φυσικά μίας πολιτικής αντιδικίας.

Πιστεύω ότι καταλήξαμε σε κριτήρια που είναι κοινά αποδεκτά. Ακούσαμε με προσοχή τις παρατηρήσεις των κομμάτων. Κάποιες ενστάσεις που υποβλήθηκαν θα τις επανεξετάσουμε και πιστεύω ότι η απόφαση αυτή θα βγει σήμερα ή το αργότερο αύριο.

Τέθηκαν και διάφορα άλλα ζητήματα, αρκετά επείγοντα και σημαντικά. Ζητήματα που προκύπτουν από τον έλεγχο κεφαλαίου που έχει υποβληθεί μέσω των τραπεζών κι άλλα ζητήματα που αφορούν στις εκλογικές δαπάνες. Κι αυτά θα τα αντιμετωπίσουμε και θα συγκληθεί εκ νέου η Διακομματική Επιτροπή για να αποφασίσει. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τα κόμματα. Θα λάβουμε τις παρατηρήσεις τους και εγγράφως και θα κάνουμε όλες τις αναγκαίες προσθήκες που χρειάζονται».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here