Η καταμέτρηση ψήφων σκότωσε 272 Ινδονησίους!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, 272 Ινδονήσιοι που είχαν προσληφθεί με προσωρινές συμβάσεις ειδικά για την καταμέτρηση ψήφων στις πρόσφατες εκλογές, πέθαναν είτε από υπερκόπωση είτε άλλα αίτια!  Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι απίστευτες «εργασιακές συνθήκες» έγιναν αιτία να ασθενήσουν άλλοι 1878.

Συνολικά είχαν προσληφθεί εκτάκτως 7 εκατομμύρια εποχικά απασχολούμενοι, επειδή έπρεπε να μετρούν και να σημειώνουν τα αποτελέσματα με το χέρι -σε μια χώρα όπου ψήφισαν 193 εκατομμύρια άνθρωποι για προεδρικές, βουλευτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές συγχρόνως.

Οι συνθήκες εργασίες κρίνονται πολύ αντίξοες -κάτι που αποδεικνύεται και από τον αριθμό των θανάτων. Δεν γνωρίζουμε ουσιαστικές λεπτομέρειες, πέραν του ότι οι μεν δημόσιοι υπάλληλοι περνούν τακτικά από υγειονομικούς ελέγχους, αλλά όσοι προσλαμβάνονται περιστασιακά (όπως προ μηνός για τις εκλογές) δεν κάνουν τσεκ απ και ουδείς γνωρίζει το αν ήταν ήδη βεβαρημένη η κατάσταση της υγείας τους. Η δε καταμέτρηση όντως είναι εξοντωτική, γιατί είναι  πολυήμερη. Πιθανόν οι εργαζόμενοι να έχαναν ημερομίσθιο εάν αισθάνονταν π.χ. αδιαθεσία ή πυρετό και αποχωρούσαν από το εκλογικό τμήμα και ίσως οι θάνατοι να σχετίζονται με αυτό ακριβώς: δηλαδή με το ότι έτυχε να αρρωστήσουν ή να πάθουν σοβαρή υπερκόπωση ή να έχουν ήδη βεβαρημένη υγεία, αλλά για να μη χάσουν τη ημερομίσθιο, να μην αναζήτησαν ιατρική βοήθεια.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής Γενικών Εκλογών (KPU), 1.878 άλλοι υπάλληλοι αρρώστησαν. Συνολικά, περίπου επτά εκατομμύρια άνθρωποι βοήθησαν στην καταμέτρηση των ψήφων στις εκλογές της 17ης Απριλίου.

Το προσωπικό έπρεπε να εργάζεται όλη τη νύχτα υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Ηταν η πρώτη φορά που η χώρα των 260 εκατομμυρίων κατοίκων διεξήγαγε την προεδρική ψηφοφορία μαζί με τις εθνικές και περιφερειακές εκλογές, προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα.

Επικριτές της διαδικασίας υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν φρόντισε να μη συνδυάσει τις εκλογές και δημιούργησε μη ρεαλιστικές προσδοκίες στους έκτακτους εκλογικούς υπαλλήλους.

Η πολιτεία θα δώσει ως αποζημίωση στους συγγενείς των 272 ανθρώπων το ποσό των 2.000 ευρώ…

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here