Η Ιταλία αποβίβασε τελικά κάποιους μετανάστες γιατί ήταν άρρωστοι -δύο είχαν φυματίωση

Την αποβίβαση 16 εκ των 150 μεταναστών που επιβαίνουν στο πλοίο Diciotti της ιταλικής ακτοφυλακής επέτρεψαν οι ιταλικές αρχές στην Κατάνη της Σικελίας.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για 11 γυναίκες και πέντε άνδρες, οι δύο εκ των οποίων πάσχουν από φυματίωση. Η αποβίβασή τους ζητήθηκε για λόγους υγείας από τις  υγειονομικές υπηρεσίες της Κατάνης και το υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας συναίνεσε.

Πολλοί γιατροί και επιθεωρητές του υπουργείου Υγείας επισκέφθηκαν το πλοιάριο για να ελέγξουν την υγεία των μεταναστών που εδώ και 10 μέρες μένουν εγκλωβισμένοι στο πλοίο καθώς ΕΕ και Ιταλία δεν «τα βρίσκουν» στο ζήτημα της υποδοχής μεταναστων και προσφύγων.

Λόγω της άγριας κόντρας παρενεβη μάλιστα και ο ΟΗΕ που ζητησε σήμερα το μεσημέρι απο ΕΕ και Ιταλία να σταματήσουν τις  αντεγκλήσεις για μακροπρόθεσμα σχέδια επί του μεταναστευτικού και να αναζητήσουν άμεσα λυση  για τους 150 ανθρώπους που μένουν φυλακισμένοι σε ένα πλοίο.
Ο Λουίτιζ Πατρονάτζιο, ο εισαγγελέας του Αγκριτζέντο, στη Σικελία, έχει ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση του πλοίου Diciotto και πήρε καταθέσεις  από πολλούς υπαλλήλους ώστε να καταλάβει ποιος έδωσε την εντολή απαγόρευσης της αποβίβασης των μεταναστών. Τα αδικήματα που μπορεί να έχουν διαπραχθεί είναι «περιορισμός προσώπων», «παράνομη σύλληψη» ή και «κατάχρηση εξουσίας».

Ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, που τηρεί σκληρή γραμμή στο μεταναστευτικό, έχει ήδη αντιδράσει στην έρευνα αυτή από την Παρασκευή, καλώντας τον εισαγγελικό λειτουργό να ρωτήσει απευθείας τον ίδιο.

«Θα έπρεπε να ρωτήσει εμένα και όχι να ζητά διευκρινίσεις από υπαλλήλους που εκτελούν τις εντολές που δίνει ο υπεύθυνος, δηλαδή εγώ» είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκα.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here