Η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη ξυπνά μνήμες

Xθες Πέμπτη στο Ledra Marriot ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του. Αφού πρώτα κατέθεσε τις 50 υπογραφές που απαιτούνται από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Ουσιαστικά με αυτή την εξέλιξη ο πρόεδρος της ΝΔ, επιδιώκει να εξελιχθεί από «υπηρεσιακός» σε πρόεδρος με αρχή, μέση και τέλος. Κάνοντας λοιπόν , ένα «σύντομο» φλας μπακ» κάθε φορά που έρχεται στο προσκήνιο ο Μεϊμαράκης, κάτι που γίνεται συχνά τελευταία,  έρχεται στο μυαλό πολλών η σκηνή από το «Ας περιμένουν οι γυναίκες» του τεράστιου Σταύρου Τσιώλη, με τις ασύλληπτες ερμηνείες των Γιάννη Ζουγανέλη, Αργύρη Μπακιρτζή και φυσικά του Σάκη Μπουλά.

Βουτώντας  στο χρονοντούλαπο της ιστορίας με αφορμή την σημερινή μέρα το 1979, διαπιστώνουμε ότι είχε πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Χαλκιδικής το 1ο συνέδριο του κόμματος. Παράλληλα με το συνέδριο όμως είχε εκδηλωθεί για πρώτη φορά η δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή. Τότε ο νεολαίος Βαγγέλης Μεϊμαράκης διάβασε την προκήρυξη με τίτλο η «Κίνηση της Βόλβης» με την οποία ζητούσε την μετατροπή του κόμματος από αρχηγικό σε κόμμα αρχών. Πιο συγκεκριμένα αναφερόταν ότι “Μοναδικό κίνητρο της υπάρξεως και της οργανωτικής συγκρότησης της Κίνησης της Βόλβης ήταν και είναι η δημιουργία ενός υγιούς κόμματος αρχών με δημοκρατικές διαδικασίες από την βάση μέχρι την κορυφή στον ευρύτερο χώρο της δημοκρατίας. Η πίστη μας ότι ο αρχηγός του κόμματος της ΝΔ Κων/νος Καραμανλής είναι ο μόνος που έχει ακόμα την δύναμη και τις δυνατότητες να δημιουργήσει ένα τέτοιο κόμμα, παραμένει αμετάβλητη. Αν οι κατά καιρούς εκδηλώσεις μας δίνουν αντίθετες εντυπώσεις, αυτό οφείλεται σε λαθεμένες εμπειρίες”.  Αξίζει να αναφερθεί ότι η κίνηση της ΟΝΝΕΔ τότε, αναστάτωσε και ενόχλησε τον Καραμανλή.

Να  που η ιστορία για άλλη μια φορά κάνει κύκλους, και ο σουρεαλισμός που διαχέεται στο αριστούργημα του Τσιώλη μετατρέπεται σε βασική είδηση της ημέρας. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να μάθετε για την κίνηση της Βόλβης, από τα χείλη του αείμνηστου Σάκη Μπουλά. Όπου με την ερμηνεία αυτή ο ιστορικός του μέλλοντος καλύτερα να σκίσει τα πτυχία του, καθώς τα λόγια περιττεύουν.

Στο σήμερα λοιπόν,  αναμένουμε πότε θα κλειδώσει η ημέρα της εκλογής του νέου προέδρου. Πιθανόν γύρω στα μέσα Νοέμβρη, να προλάβουν και οι δελφίνοι να συστηθούν στους ψηφοφόρους της συντηρητικής παράταξης. Τα στοιχήματα όμως για την ώρα δείχνουν Μεϊμαράκη, εφόσον έλαβε και την πολιτική ευλογία του  Κώστα Καραμανλή.

Ας πάρουμε όμως και μεις την καλλιτεχνική ευλογία του Τσιώλη , παντρεύοντας το «σκληρό πόκερ» της διαδοχής , με την ιστορία της Βόλβης όπου πρωταγωνιστεί και πάλι ο μυστακοφόρος πρόεδρος. Ας περιμένουν….. οι ψηφοφόροι λοιπόν !

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here