Η Ινδονησία σταμάτησε σήμερα την αναζήτηση θυμάτων από τη συντριβή του Boeing της Lion Air

Η Ινδονησία σταμάτησε σήμερα οριστικά στις έρευνες για την ανεύρεση των σορών των επιβατών ενός Boeing της εταιρείας Lion Air το οποίο συνετρίβη στις 29 Οκτωβρίου στη θάλασσα της Ιάβας παίρνοντας τη ζωή 189 ανθρώπων.

Τα σωστικά συνεργεία γέμισαν 196 σάκους περισυλλογής νεκρών με ανθρώπινα λείψανα που έβγαλαν από τη θάλασσα. Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 79 θύματα και οι σοροί τους έχουν δοθεί στις οικογένειες.

«Από χθες το απόγευμα, δεν έχουμε βρει νέα θύματα, γι’ αυτό κηρύσσω τη λήξη των επιχειρήσεων έρευνας», ανακοίνωσε σήμερα στον Τύπο ο Μουχάμαντ Σιόγκι, επικεφαλής της υπηρεσίας διάσωσης.

Οι επιχειρήσεις έφεραν στο φως τα συντρίμματα του αεροπλάνου, ενός Boeing 737-Max 8. Βρέθηκε το ένα εκ των δύο «μαύρων κουτιών» (στην πραγματικότητα είναι έντονο πορτοκαλί, ώστε να διευκολύνεται η εύρεσή τους), που περιέχει τα δεδομένα της πτήσης, όχι όμως και το δεύτερο, που περιέχει την ηχογράφηση των συνομιλιών του πληρώματος.

Η κυβέρνηση διέταξε έλεγχο ολόκληρου του στόλου των Boeing 737-Max 8 καθώς και ειδικό έλεγχο στη διαχείριση της Lion Air.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here