Η Γερμανία ευχαριστεί τον Μπάουϊ για τη συμβολή του στην πτώση του Τείχους

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας ευχαρίστησε μέσω Twitter τον Ντέιβιντ Μπάουϊ επειδή «βοήθησε να πέσει το Τείχος» του Βερολίνου με τους μυθικούς Heroes, τραγούδι-σήμα κατατεθέν της περιόδου του Ψυχρού Πολέμου.

«Στο επανιδείν, Ντέιβιντ Μπάουϊ. Βρίσκεσαι τώρα ανάμεσα στους #Heroes. Ευχαριστούμε που βοήθησες να πέσει το Τείχος», έγραψε το υπουργείο.

Το τραγούδι γράφτηκε ενώ ο Μπάουϊ ζούσε στο Βερολίνο, στα τέλη της δεκαετίας του 1970, στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τη δόξα και την εξάρτησή του από τα ναρκωτικά.

Εκείνη την εποχή είχε δει ένα ερωτευμένο ζευγάρι να αγκαλιάζεται στη βάση του Τείχους του Βερολίνου, σκηνή που ξαναβρίσκουμε στους Heroes ως μια έκκληση στον έρωτα να υπερβεί τις διαιρέσεις: «θυμάμαι, όρθιος στη βάση του Τείχους και τα πυροβόλα να ρίχνουν πάνω από τα κεφάλια μας και εμάς να αγκαλιαζόμαστε σαν τίποτα να μην μπορούσε να συμβεί».

Τραγούδησε επίσης το τραγούδι αυτό σε συναυλία στο Ράιχσταγκ, όχι μακριά από το Τείχος, το 1987, ενώ εκατοντάδες κάτοικοι του ανατολικού Βερολίνου κατάφεραν να το ακούσουν από τη δική τους πλευρά του λεγόμενου «Σιδηρού Παραπετάσματος».

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here