Η φωτογραφία του κατά συρροή δολοφόνου εκθέτει τα παιδιά του

Παρότι πολλοί ανεβάζουν φωτογραφία του δράστη, στο presspublica -παρά το ειδεχθές των εγκλημάτων του-, θεωρούμε ότι ενώ δεν προκύπτει άμεσο όφελος από τη δημοσιοποίηση, προκύπτει άμεση ζημία για τα δύο ανήλικα παιδιά του -παιδιά που ζουν με τη μητέρα τους και που δεν χρειάζεται να φέρουν το βάρος αυτής της απεχθούς κληρονομιάς.

Το ζευγάρι ήταν εν διαστάσει από καιρό και δεν ξέρουμε πού ζει η μητέρα και τα παιδιά -στην Ελλάδα ή στην Κύπρο. Η δημοσιοποίηση του ονοματεπώνυμου και της φωτογραφίας αναπόφευκτα θα εκθέσει τα παιδιά, γιατί θα την δουν πιθανόν και συμμαθητές τους και γείτονές τους που εύκολα θα αναγνωρίσουν το πρόσωπό του ως γνώριμο σε αυτούς.

Ρουμανία

Να βρεθούν οι σοροί της κόρης και της 8χρονης εγγονής της ελπίζει η μητέρα της 36χρονης αδικοχαμένης Livia Florentina Bunea.

Όπως είπε σε κανάλι της πατρίδας της, έψαχνε τρία χρόνια την κόρη και την εγγονή της αλλά καμία ενημέρωση δεν είχε απο την Αστυνομία. Έμαθε τα τραγικά νέα απο τον πρώην σύζυγο της νεκρής Λιβια, ο οποίος την ενημέρωσε τηλεφωνικά ότι δυστυχώς η κόρη της και η δική του κόρη δολοφονήθηκαν απο τον Κύπριο στρατιωτικό.

«Το μόνο που θέλω τώρα είναι να μπορέσω να θάψω την κόρη μου και το εγγόνι μου» είπε η άτυχη μητέρα και γιαγιά, που υπέστη σοκ όχι μόνον γιατί έμαθε τι έπαθαν τα δυο λατρεμένα της πρόσωπα, αλλά και γιατί την ίδια μοίρα είχαν άλλο ένα παιδάκι και άλλες τέσσερις γυναίκες.

Από τον Σεπτέμβριο τού 2016 προσπαθούσε να μάθει νέα του παιδιού της αλλά δυστυχώς ούτε η Κυπριακή αστυνομία (που όφειλε να κάνει αναζητήσεις) ούτε η ρουμανική είχε κάτι να της πει. Στην περίπτωση της 38χρονης Φιλιππινέζας και της 6χρονης κορούλας της που επίσης δολοφονήθηκαν από τον κατά συρροή δολοφόνο, η αμέλεια της Αστυνομίας ήταν ακόμα πιο ακραία. Γιατί η εξαφάνιση καταγγέλθηκε απο την μητέρα της Φιλιππινέζας και δεν πήγαν ούτε καν στο σπίτι της γυναίκας για μια στοιχειώδη έρευνα.

«Αν είχαν έρθει έστω να ρίξουν μια ματιά, θα έβλεπαν ότι η κόρη μου είχε εδώ το διαβατήριό της και όλα τα υπάρχοντά της. Μου έλεγαν ότι το παιδί μου μάλλον έφυγε προς τα κατεχόμενα, ενώ σε αυτή την περίπτωση σίγουρα θα με είχε ενημερώσει αλλά και σίγουρα δεν θα πήγαινε δίχως το διαβατήριο ή τα απαραίτητα πράγματα του παιδιού της. Ομως δεν έψαξαν καθόλου, δεν την θεώρησαν αγνοουμένη».

Οι Κύπριοι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι για να κάνουν σωστές αναζητήσεις πρέπει να αίρεται το τραπεζικό απόρρητο για να ιχνηλατούν τις κινήσεις των καρτών και να βλέπουν αν χρησιμοποιήθηκαν και πότε. «Ρίχνουν δε τις ευθύνες στην πολιτεία, επειδή δεν αίρει το τραπεζικό απόρρητο σε περιπτώσεις εξαφανίσεων. Εντούτοις αν και η άρση του απορρήτου σίγουρα θα διευκόλυνε, δεν είναι απαραίτητη όπως την παρουσιάζουν για να καλύψουν την ακραία αμέλειά τους. Μπορούσαν να ερευνήσουν τους υπολογιστές των θυμάτων, να συζητήσουν με φίλες ή φίλους τους, να αναζητήσουν με εντοπισμό τα κινητά τους και να καταλήξουν σε υπόπτους,όχι μόνον για να εντοπίσουν το δολοφόνο και να έχουν «απαντήσεις» οι συγγενείς των αδικοκοχαμένων γυναικών, αλλά και γιατί αν από την πρώτη εξαφάνιση είχαν εντοπίσει τον ύποπτο «Ορέστη» στο διαδίκτυο, ίσως κάποιες από αυτές να είχαν γλιτώσει…

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here