Η επικίνδυνη ακροδεξιά κατρακύλα ΝΔ, Μητσοτάκη-ΣΥΡΙΖΑ: Αδωνις, Βορίδης, ΔΑΚΕ συμπλέουν με Χρυσή Αυγή-Στηρίζουν τις εθνικιστικές καταλήψεις σε σχολεία

Η ακροδεξιά κατρακύλα της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Το κόμμα της κεντροδεξιάς φιλελεύθερης παράταξης, έχει μετατραπεί σε ελεεινό ακόλουθο των επιλογών της Χρυσής Αυγής και των ακροδεξιών παραφυάδων που συνθέτουν την ηγετική της ομάδα. Ηγετικά στελέχη της, όχι μόνο δεν αποκηρύσσουν το νεοναζιστικό λόγο των ομάδων κρούσης της Χρυσής Αυγής, αλλά σιγοντάρουν τη δράση τους και συμπλέουν μαζί τους, μετατρέποντας την ΝΔ σε άθυρμα εθνικολαικιστικών και εθνικιστικών εκδηλώσεων στα σχολεία της χώρας, με όχημα το Μακεδονικό.

Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη έχει μετατραπεί σε ένα άκρως επικίνδυνο κόμμα για την δημοκρατική ομαλότητα στη χώρα. Το χάιδεμα των ναζιστών, η κάλυψη των μαθητικών καταλήψεων που προωθούν ακραία εθνικιστικά στοιχεία, αποδεικνύει ότι ο κ. Μητσοτάκης αγκαλιάζει στο κόρφο του κόμματος το φίδι που επωάστηκε και είναι πλέον υπεύθυνος για την πολιτική κατάντια του κόμματος του.

Αραγε τα υπόλοιπα σοβαρά, κεντροδεξιά στελέχη της ΝΔ, θα εξακολουθήσουν να ανέχονται αυτή την ντροπιαστική πορεία της φιλελεύθερης παράταξης που εξουσιάζεται πλέον από το λόγο του Αδωνι, του Βορίδη και του Σαμαρά και του Μιχαλολιάκου;

ΣΥΡΙΖΑ: Βαριά εκτεθειμένοι ΝΔ, Μητσοτάκης

Μέχρι χθες, δήλωση στήριξης των ακροδεξιών κινητοποιήσεων μερίδας μαθητών, είχε κάνει μόνο ο Μιχαλολιάκος. Σήμερα, τη σκυτάλη πήρε ο διάδοχός του στην ηγεσία της Νεολαία ΕΠΕΝ και  νυν  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μ. Βορίδης, ο οποίος, με δηλώσεις του στον ρ/σ 24/7 προσφέρει πλήρη πολιτική κάλυψη στις εθνικιστικές και ακροδεξιές κινητοποιήσεις στα σχολεία, αναφερόμενος σε «πατριωτική ευαισθησία». Η δε ΔΑΚΕ Καθηγητών σε κατάπτυστη ανακοίνωσή της στηρίζει απροκάλυπτα τις κινητοποιήσεις, μιλώντας για «εθνική αφύπνιση» των μαθητών απέναντι στον «εθνομηδενισμό».

Η αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι βαριά εκτεθειμένοι από αυτήν την ακροδεξιά κατρακύλα. Συναγωνίζονται σε μισαλλόδοξο και εμφυλιοπολεμικό λόγο  με τη Χρυσή Αυγή. Η εκπαιδευτική κοινότητα και το μαθητικό κίνημα, που έχουν δώσει μάχες για την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία και την κοινωνία, δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να σπείρει το εθνικιστικό μίσος και να διχάσει τη νεολαία. Τα αιτήματα για μόρφωση, δημιουργική απασχόληση, βελτίωση της καθημερινότητας και δικαιώματα, ενώνουν τους νέους σε έναν ορίζοντα δημοκρατικής αναγέννησης της χώρας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here