Η ΕΟΚ είναι έτοιμη να αποβάλει την ΑΕΚ από το επόμενο πρωτάθλημα!

Η απόφαση της ΑΕΚ να ταχθεί στο πλευρό της Euroleague Basketball και να αγωνιστεί στο Eurocup τη σεζόν 2016-17 φαίνεται ότι θα της κοστίσει τη συμμετοχή της στο επόμενο πρωτάθλημα! Και αυτό γιατί η ΕΟΚ φέρεται διατεθειμένη να αποβάλει την «Ένωση», έτσι ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με τις Εθνικές ομάδες στις διεθνείς διοργανώσεις.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης δηλώνει έτοιμη να προβεί σε όποια ενέργεια της ζητηθεί από τη FIBΑ, διευκρινίζοντας με ανακοίνωση που απέστειλε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, ότι δεν υποστηρίζει την Euroleague Basketball. Toνίζει δε ότι θα κάνει ό,τι πρέπει, ακόμα κι αν αυτό ισοδυναμεί με αποβολή της ΑΕΚ από το πρωτάθλημα!

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΟΚ, έπειτα από τη συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, «οι δύο πλευρές συμφώνησαν χωρίς περιστροφές ότι είναι υποχρεωτικός ο σεβασμός στα καταστατικά και τις αποφάσεις των θεσμικών φορέων του διεθνούς αθλητικού κινήματος, της ΔΟΕ και των Παγκόσμιων Αθλητικών Ομοσπονδιών».

Στη σημερινή (20/4) συνάντηση ανάμεσα στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σταύρου Κοντονή, με τον πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της ΕΟΚ, κ.κ Γ. Βασιλακόπουλο και Π. Τσαγκρώνη κατόπιν αιτήματος τους, συμφωνήθηκε «κοινή γραμμή με τον θεσμικό ρόλο που έχει διεθνώς η FIBA, στο πλαίσιο του καταστατικού της και της Ολυμπιακής Χάρτας».

Η ΕΟΚ είναι διατεθειμένη να ζητήσει την αποβολή της ΑΕΚ από το επόμενο πρωτάθλημα στο Διοικητικό Συμβούλιο την Πέμπτη (21/4) και έχει το δικαίωμα να το κάνει, υπό την έννοια ότι μπορεί να άρει την αθλητική αναγνώριση του ΕΣΑΚΕ, που πρέπει να λειτουργεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIBA.

ÁÃÃÅËÏÐÏÕËÏÓ  ÁÅÊ - ÐÁÏÊ (ÐËÅÉ ÏÖ BASKET LEAGUE 2015-2016)AEK - PAOK

Όσο για την ΑΕΚ, η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει την απόφασή της. Η ΑΕΚ έχει ανακοινώσει ότι θα αγωνιστεί στο Eurocup της επόμενης περιόδου ενώ θα δώσει το «παρών» στη συνέλευση των μετόχων της ECA στο Λονδίνο, στις 29 Απριλίου.

Μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας πως «η ΑΕΚ πριν από λίγες ημέρες έλαβε μία απόφαση, που αφορά στην ευρωπαϊκή πορεία της. Η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από περισυλλογή και διαβουλεύσεις διαρκείας στο εσωτερικό της, όπως απεδείχθη κι από τον χρόνο, που ελήφθη η απόφαση. Σε κάθε περίπτωση, η ΑΕΚ γνώριζε καλά, ότι αυτή η επιλογή της θα προκαλούσε αντιδράσεις και ενδεχομένως «παράπλευρες απώλειες». Δεν περιμέναμε, ωστόσο, ότι αυτές οι αντιδράσεις θα «εμφανιστούν» με τέτοια εκδικητικότητα, με τέτοια σφοδρότητα, με τέτοιο απύθμενο μένος κατά της ομάδας μας».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here