Αρχική Uncategorized Οι ενοχλητικές ιώσεις της Άνοιξης

Οι ενοχλητικές ιώσεις της Άνοιξης

Την άνοιξη λόγω  της αύξησης τη θερμοκρασίας υποχωρούν τα περιστατικά της γρίπης και είναι πιο ήπιες όλες οι ιώσεις του αναπευστικού.

Όμως την εποχή αυτή έχει παρατηρηθεί ότι  εμφανίζονται περισσότερες μικροβιακές λοιμώξεις σε σχέση με το χειμώνα, όπως οι πνευμονίες, οι λοιμώξεις από Στρεπτόκοκκο, αλλά και οι εξάρσεις των αναπνευστικών νοσημάτων όπως το Βρογχικό Άσθμα και οι αλλεργίες που οφείλονται στα αλλεργιογόνα ερεθίσματα της άνοιξης.

Και βέβαια, κλασικές πια στη διάρκεια όλου του χρόνου συνεχίζουν να υφίστανται οι διαφόρων τύπων γαστρεντερίτιδες, μαζί με ιογενείς εξανθηματικές λοιμώξεις (τύπου Κοξάκι), λοιμώξεις του κεντρικού νευρικού συστήματος (μηνιγγίτιδες, μηνιγγοεγεφαλίτιδες) που συμπληρώνουν αυτό το δυσάρεστο πάζλ της νοσηρότητας.

Σε κάθε περίπτωση και σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και αν είμαστε εάν εμφανιστούν συμπτώματα όπως ο επίμονος πυρετός, οι έμετοι, τα εξανθήματα, η αναπνευστική δυσχέρεια, η έντονη κεφαλαλγία, η κακουχία και η επηρεασμένη γενική κατάσταση,καλό είναι να συμβουλευόμαστε τον παιδίατρό μας.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here