Η ΕΛΜΕ Λέσβου προκαλεί ξανά: Μετά τους «λάθρομετανάστες», κατέβασαν τη φωτογραφία του δολοφονημένου Νίκου Τεμπονέρα

Νέα προκλητική ενέργεια από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Λέσβου, ο οποίος, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΠΕ στο νησί, Στρ. Μπαλάσκα, κατέβασε από τον τοίχο των γραφείων του συνδικαλιστικού οργάνου, τη φωτογραφία του δολοφονημένου εκπαιδευτικού Νίκου Τεμπονέρα.

Η ενέργεια του προέδρου της ΕΛΜΕ Λέσβου που πρόσκειται στη ΔΑΚΕ, συνδικαλιστική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, επικροτήθηκε από την απόλυτη πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Λέσβου (τέσσερις στις επτά έδρες) που επίσης ανήκει στην ίδια παράταξη. Στη θέση του καθαιρεθέντος κάδρου αναρτήθηκε εικόνα του Ιησού Χριστού.

Όπως έγινε γνωστό, στα γραφεία της ΕΛΜΕ Λέσβου λίγο καιρό μετά τη δολοφονία του καθηγητή το 1991, είχε αναρτηθεί κάδρο με τη φωτογραφία του Νίκου Τεμπονέρα στον τοίχο πίσω από την θέση που συνήθως κάθεται ο πρόεδρος ως ένδειξη τιμής και μνήμης στον αγωνιστή εκπαιδευτικό, που δολοφονήθηκε στη Πάτρα από τραμπούκους της ΟΝΝΕΔ κατά τις καταλήψεις.

Αυτό το κάδρο με τη φωτογραφία του Νίκου Τεμπονέρα κατέβασε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λέσβου παρά τις διαμαρτυρίες των υπολοίπων παρατάξεων. Η φωτογραφία του δολοφονημένου καθηγητή ενοχλούσε και παλιότερα τα στελέχη της ΔΑΚΕ τα οποία και είχαν ζητήσει το κατέβασμα της.

Θυμίζουμε ότι, πρόσφατα, η ίδια πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Λέσβου θεωρεί σωστ’η τη χρήση του όρου «λαθρομετανάστης»,  από τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία του νησιού, προκαλώντας οξείες αντιδράσεις. Κι αυτό μάλιστα, κόντρα στο γνωστό έγγραφο του Αρείου Πάγου με το οποίο ζητήθηκε η εξάλειψη της χρήσης του όρου «λαθρομετανάστης» προκειμένου «να αποτραπεί η χρήση μειωτικών για τη προσωπικότητα των ανθρώπων χαρακτηρισμών και να αποφευχθούν φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού».

«Ο σάλος που έχει ξεσηκώσει η πλειοψηφία της ΕΛΜΕ Λέσβου για τη χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» έγινε προκειμένου να μην προχωρήσουν και να μην επεκταθούν οι τάξεις υποδοχής και εκπαίδευσης των προσφύγων», είχε δηλώσει τότε «στο Κόκκιν»ο η υφυπουργός Παιδείας, Μερόπη Τζούφη, εξηγώντας ότι μέσω αυτών των ξενοφοβικών αντανακλαστικών επιχειρείται να ανασταλούν οι προσπάθειες του Υπουργείου Παιδείας για ενσωμάτωση των παιδιών των προσφύγων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here