Η Ελληνίδα που άνοιξε το σπίτι της σε οικογένειες προσφύγων(φωτο)

Το όνομά της Αριάδνη-Νάσια Θεοδοσιάδου. Μένει στο Περιστέρι και έκανε πράξη την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη. Πριν λίγες μέρες, όταν  επισκέφθηκε τη πλατεία Βικτωρίας για να προσφέρει λίγα τρόφιμα στους πρόσφυγες που συνωστίζονται εκεί, συγκλονίσθηκε από το θέαμα που αντίκρυσε. Και αποφάσισε να καλέσει στο σπίτι της και να φιλοξενήσει κάποιους από τους ανθρώπους της προσφυγιάς, προσφέροντας τους ένα πιάτο φαγητό κι ένα ζεστό μπάνιο. 

Από τη σελίδα της στο facebook όπου με αναρτήσεις και φωτογραφίες καλεί όλους τους Ελληνες να δείξουν ότι είναι απόγονοι του Ξένιου Δία και να προσφέρουν αγάπη και φροντίδα σε κατατρεγμένος ανθρώπους που βρέθηκαν στη δεινή θέση του πρόσφυγα. Και η ανταπόκριση που είχε η πράξη της, ακόμη και σε ‘Ελληνες του εξωτερικού ειναι ενδεικτική.

φιλοξενια προσφυγων 4

 

Να τι γράφει στις αναρτήσεις της:

«Πολλές φορές όταν υποστήριζα τους πρόσφυγες πολλοί «εθνικιστές » μου έλεγαν »αν είναι έτσι να τους πάρεις στο σπίτι σου» Εγώ λοιπόν σήμερα αυτό έκανα! Σήμερα πήγα στην πλατεία Βικτωρίας με ρούχα και τρόφιμα και τα μοίρασα σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν ουσιαστική ανάγκη. Αυτό που αντίκρισα ήταν σοκαριστικο. Άνδρες, γυναίκες, μωρά σε άθλιες συνθήκες μούσκεμα από την βροχή να ζητάνε λίγο φαγητό.Τους μοίρασα τα ρούχα που είχα μαζέψει και προσκαλεσα μια οικογένεια στο σπίτι μου να κάνουν ένα ζεστό μπάνιο και να φάνε ένα πιάτο σπιτικό φαγητό. Πως μπορώ να λέγομαι Χριστιανη άλλωστε αν δεν ανοίξωτο σπίτι μου σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Δεν το κοινοποιω αυτό για να ακούσω μπράβο ,το κοινοποιω για να βοήθησετε όσοι μπορείτε και να κάνετε ένα καλό. Ακόμα και ένα ζεστό μπάνιο που ο καθένας το θεωρεί δεδομένο για αυτούς τους ανθρώπους είναι πολυτέλεια. Όλοι είμαστε άνθρωποι και πρέπει να βοηθάμε όσους έχουν ανάγκη με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας.. Μια κοινοποίηση από εσάς ίσως εμπνεύσει αρκετό κόσμο και κάνει ακριβώς το ίδιο… Σας ευχαριστώ

φιλοξενια προσφυγων 3

«Το θέμα δεν είναι πολιτικό είναι ανθρώπινο! Μιλάμε για παιδιά και μωρά στις πλατείες. Εμείς οι Έλληνες που είμαστε απόγονοι του Ξενιου Δία θα πρέπει να δώσουμε το καλό παράδειγμα και να ανοίξουμε τα σπίτια μας σε όσους έχουν ανάγκη. Σε Έλληνες που δεν έχουν να φάνε, σε πρόσφυγες κατατρεγμενους που δεν έχουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους,σε αδέσποτα ζώα που έξω στους δρόμους βασανιζονται. Ας μην γινόμαστε κριτές των πάντων και ας βρούμε την ανθρωπιά που όλοι έχουμε μέσα μας!!!Μόνο έτσι αυτός ο τόπος θα γίνει καλύτερος. .με την ΑΓΆΠΗ.

φιλοξενια προσφυγων

Η ανταπόκριση

Χαίρομαι που ευαισθητοποιήθηκαν πάρα πολλοί άνθρωποι και πήγαν στην πλατεία να κάνουν ότι έκανα εγώ. Τα μηνύματα είναι πολλά και με εκπλήσσουν! Να φανταστείτε ένας κύριος που ζει πλέον στο εξωτερικό προσέφερε ακόμα και το σπίτι του στην Αθήνα. Χίλια ευχαριστώ λοιπόν σε όλους σας. Να ξέρετε πως ο φιλεύσπλαχνος ποτέ δεν θα κοιτάξει εθνικότητα, θα βοηθήσει όποιον έχει ανάγκη. Ο λόγος που έγινε όλη αυτή η δημοσιοποίηση είναι γιατί υπάρχουν έξω πάρα πολλά μωρά, παιδάκια και μαμάδες ανήμπορες και σε αντίξοες συνθήκες. Και προς θεού ρίξτε ευθύνες όπου θέλετε! Αλλά τα μωράκια και τα παιδάκια δεν σας φταίνε σε κάτι! Αυτά τα πληρώνουν όμως!Οπως είπε και ένας φίλος… Ολοι βλέπουμε τον ίδιο ουρανό και το μόνο που θα πρέπει να υπάρχει μεταξύ μας είναι ΑΓΑΠΗ.

φιλοξενια προσφυγων 6

ΥΓ. Το να ασχοληθώ με τα αρνητικά μηνύματα θα ήταν χαζό βλέποντας τα τόσα θετικά σας σχόλια και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτό!

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here