«Η Ελλάδα έχει λίγες μέρες για συμφωνία», λέει ο Διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας

Είναι εξαιρετικά επείγον για την Ελλάδα να καταλήξει σε συμφωνία. Ρεαλιστικά είναι θέμα ημερών, δεδομένου ότι πρέπει να εγκριθεί η όποια συμφωνία από τα εθνικά κοινοβούλια, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστιάν Νουαγιέ, ο οποίος εκτίμησε ότι μια ελληνική έξοδος από τη ζώνη του ευρώ δεν θα προκαλέσει πρόβλημα στο ενιαίο νόμισμα.

Ο κ. Νουαγιέ,  σε μια προφανή προσπάθεια να ασκήσει πίεση στην ελληνική πλευρά, υποστήριξε ακόμη ότι οι πιέσεις που θα ασκούνταν στην Ευρωζώνη και σε περιφερειακές χώρες από ένα πιθανό Grexit δεν θα ήταν το ίδιο με πριν από μερικά χρόνια. «Ο κίνδυνος μετάδοσης δεν πρέπει να φοβίζει, διότι ισχυρά τείχη προστασίας έχουν τεθεί σε εφαρμογή και οι χώρες της περιφέρειας είχαν διορθώσει τη δημοσιονομική τους θέση, ενώ υιοθέτησαν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και έχουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης> είπε.

Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι το χρέος, αλλά η επανεκκίνηση της οικονομίας, και αυτό απαιτεί μεταρρυθμίσεις και όχι καταστροφή των μεταρρυθμίσεων που έχουν ήδη υλοποιηθεί, κατέληξε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here