Η εκδότρια της «Ελευθερίας» πληρώνει διατροφή για τα εγγόνια της αλλά δεν θέλει σχέσεις με το γιο της

201808241006485322

Ελεύθερος αφέθηκε  ο πρώην εκδότης και ευρωβουλευτής της ΝΔ  Γιώργος Δημητρακόπουλος, που είχε συλληφθεί όταν προσπάθησε να επισκεφθεί την ηλικιωμένη μητέρα του. Εν συνεχεία ο Δημητρακοπουλος μήνυσε τον σημερινό διευθυντή της εφημερίδας <<Ελευθερία>> Γιωργο Μιχαλοπουλο, είπε ότι τον εμποδίζει να έρθει σε επαφή με την μητέρα του  και συνεληφθη κι εκείνος.

Η συλλήψεις έγιναν ουσιαστικά επειδή ο Γιώργος Δημητρακοπουλος δεν έχει καλές σχέσεις με τη μητέρα του και ο σημερινός διευθυντής της <<Ελευθερία>> θεώρησε ότι η επίσκεψη του πρώτου συνιστά παρενόχληση της γηραιάς κυρίας.

Μάνα και γιος είχαν κακές σχέσεις από χρόνια, για διάφορους λόγους, ένας εκ των οποιων ήταν και ο δεύτερος γάμος του γιου με μια  νύφη που δεν ενέκρινε η πεθερά.

Όμως ο Δημητρακόπουλος είχε από καιρό αποστασιοποιηθεί απο τα εκδοτικά και τη μητέρα του, επειδή από νεος θέλησε να ασχοληθεί με την πολιτική, οπότε εκχώρησε τα ποσοστά του στην πατρική κληρονομιά (την εφημερίδα <<Ελευθερία>>) στη μητέρα του Οταν αργότερα μετάνιωσε και τα ξαναζήτησε, η μητέρα του αρνήθηκε και κατέληξαν στα δικαστήρια, τα οποια πάντως την δικιωσαν.

Κάποια στιγμή μητέρα και γιος φάνηκε να αποκαθιστούν τις σχέσεις τους αλλά αυτό μαλλον δεν αληθεύει.

«Ουδεμία σχέση  έχω  με το γιο μου εδώ και μια δεκαετία» ανέφερε η εκδότρια της «Ελευθερίας» Λάρισας, Δανάη Δημητρακοπούλου, με αφορμή το επεισόδιο της περασμένης Παρασκευής.

Η κυρία Δανάη Δημητρακοπούλου, εκδότης και  πρόεδρος Δ.Σ. του Δημοσιογραφικού Οργανισμού «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» απαντάει με κείμενο που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας, τονίζοντας:

«Με αφορμή δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο για υποτιθέμενες καταγγελίες εις βάρος μας και εις βάρος του διευθύνοντος συμβούλου της εφημερίδας κ. Μιχαλόπουλου, με σεβασμό στους αναγνώστες και προς αποκατάσταση της αλήθεια, θα ήθελα να δηλώσω ότι:

Ουδεμία ανάμιξη έχει οποιοσδήποτε στις προσωπικές σχέσεις μου και ποτέ δεν παρεμποδίστηκα να έρθω σε επαφή με τον γιο μου Γεώργιο Δημητρακόπουλο.

Οι καταγγελίες αυτές ουδόλως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, παραποιούν την αλήθεια και όπως αποδεικνύεται, κατασκευάστηκαν με άλλες σκοπιμότητες. Και τούτο διότι είναι γνωστό ότι ουδεμία προσωπική σχέση έχω με το γιο μου από δεκαετίας και πλέον -με υπαιτιότητά του- και η μόνη σχέση του μαζί μου είναι οι επανειλημμένες και οξύτατες αντιδικίες (που κρίθηκαν τελικά στη δικαιοσύνη εις βάρος του) με τελευταία την αξίωση του, ενωπίον δικαστηρίων, να υποχρεωθώ να καταβάλλω διατροφή για τα ανήλικα τέκνα του επικαλούμενος αδυναμία του, την οποία πάντως, καταβάλλω ανελλιπώς. Περιβάλλω δε με εμπιστοσύνη το Δ.Σ. της εφημερίδας, που ενεργεί κατόπιν δικών μου εντολών. Όσον αφορά δε στις συκοφαντικές αναφορές σε βάρος του Διευθύνοντα Συμβούλου της εφημερίδας, τον λόγο έχει η ελληνική δικαιοσύνη».

Ο πρώην ευρωβουλευτής συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή, όταν πήγε να δει την ηλικιωμένη μητέρα του. Όλα διαδραματίσθηκαν στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας στο 3ο χλμ. της εθνικής οδού Λάρισας – Αθηνών, εκεί όπου στεγάζονται τυπογραφείο, γραφεία της εφημερίδας και βρίσκεται και η οικία της κας Δανάης Δημητρακοπούλου.

Ο κ.Δημητρακόπουλος πήγε να δει τη μητέρα του και δεν του επιτράπηκε η είσοδος από την ιδιωτική εταιρία security. Για την επίσκεψη ενημερώθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εφημερίδας, ο οποίος ενημέρωση την αστυνομία και συνελήφθη ο Γ. Δημητρακόπουλος, ο οποίος οδηγήθηκε στην Α.Δ. Λάρισας.

Εκεί, ο ευρωβουλευτής υπέβαλε μήνυση για ψευδή καταμήνυση κατά του διευθύνοντος συμβούλου της εφημερίδας, Γιώργου Μιχαλόπουλου, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και το στέλεχος της εφημερίδας. Η συνέχεια θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here