Η εγκύκλιος για τις αλλαγές στις 100 δόσεις-Τι προβλέπει για επιτόκια, καθυστερήσεις

Μετά τις 15 Οκτωβρίου θα επιβαρυνθούν οι οφειλέτες που εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων από την αύξηση του επιτοκίου. Η επιβάρυνση αφορά σε όλους όσους χρωστούν περισσότερα από 5000 ευρώ καθώς το επιτόκιο θα αναπροσαρμοστεί σε 5,05% από 3% που είναι σήμερα. Μηδενικό επιτόκιο και μηδενική επιβάρυνση θα διατηρήσουν μόνο όσοι χρωστούν κάτω από 5000 ευρώ και πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.

Αυτό ορίζει εγκύκλιος της ΓΓ Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

Ολόκληρη η εγκύκλιος εδώ  document (9)

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εγκύκλιος φέρει ημερομηνία 09/10 (αν και αναρτήθηκε στη Διαύγεια πριν από λίγο).  Δεν περιλαμβάνει επομένως οδηγίες για τις μεταβολές που επέρχονται στη ρύθμιση με το πολυνομοσχέδιο το οποίο έχει ήδη κατατεθεί από χθες στη Βουλή.

Η εγκύκλιος θέτει ως πρόσθετη υποχρέωση να πληρώνονται οι τρέχουσες εισφορές εντός τριμήνου. Από τη στιγμή που θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, το τρίμηνο θα περιοριστεί στον μήνα και όποιος δεν εξοφλεί τις τρέχουσες οφειλές του μέσα σε 30 ημέρες θα χάνει τη ρύθμιση.

Να σημειωθεί επίσης ότι στην εγκύκλιο δεν υπάρχει αναφορά στον τρόπο με τον οποίο η εφορία θα αποφασίζει τον περιορισμό στον αριθμό των δόσεων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here