Η Ε.Ε. δέχεται υπό όρους. παράταση του Brexit έως τις 22 Μαΐου

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι διατεθειμένη να εγκρίνει παράταση της προθεσμίας του Brexit έως τις 22 Μαΐου, υπό την προϋπόθεση όμως ότι το Κοινοβούλιο της Βρετανίας θα εγκρίνει τη συμφωνία «διαζυγίου» με την Ε.Ε. την επόμενη εβδομάδα, όπως επισημαίνεται στο προσχέδιο των συμπερασμάτων της συνόδου κορυφής, που μελετούν οι ηγέτες των υπολοίπων 27 χωρών-μελών.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεσμεύεται να συμφωνήσει, πριν από τις 29 Μαρτίου 2019, να χορηγήσει παράταση μέχρι τις 22 Μαΐου, υπό τον όρο ότι η Συμφωνία Αποχώρησης θα εγκριθεί από τη Βουλή των Κοινοτήτων την επόμενη εβδομάδα», αναφέρεται στο προσχέδιο, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters.

«Δεδομένου ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν σκοπεύει τη διεξαγωγή εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε παράταση πέραν αυτής της ημερομηνίας», επισημαίνεται στο προσχέδιο.

Στο κείμενο αναφέρεται ρητά ότι «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επαναλαμβάνει ότι η Συμφωνία Αποχώρησης δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης. Οποιεσδήποτε μονομερείς δεσμεύσεις, δηλώσεις ή άλλες ενέργειες θα πρέπει να είναι συμβατές με τη Συμφωνία αυτή».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here