Η δίκαιη οργή της κυρίας Φιλαρέτης Παπαδοπούλου

 

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

Καταγγέλλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κυρία Φιλαρέτη Παπαδοπούλου (ενεργό επί χρόνια στέλεχος του αναπηρικού κινήματος, στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων), όποια περαιτέρω δικά μας σχόλια περιττεύουν:

Θέλω να μοιραστώ τη σημερινή μου περιπέτεια σε δημόσιο οργανισμό. Συγκεκριμένα στον ΟΠΕΚΑ (Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγύης πανάθεμά τον) που βρίσκεται Πατησίων 30.

Πήρα λοιπόν το αμαξίδιο μου και κάλεσα ένα γνωστό μου ταξιτζή να με πάει στον ΟΠΕΚΑ για μια απλή αλλαγή στοιχείων αφού πρώτα όμως τους τηλέφώνησα για να μάθω αν διαθέτουν θέση πάρκινγκ. Η απάντηση τους ήταν αρνητική και μόνο αν βρίσκαμε τυχαία κάποια κενή θέση στην Καποδιστρίου που είναι κάθετη στην Πατησίων. Όπως και έγινε τελικά. Μπαίνουμε στο ισόγειο με μια μικρή ράμπα για ένα σκαλί όπου ήταν όλα τα ταμεία των υπολοίπων επιδομάτων πλην των αναπηρικών. Στη συνέχεια ρωτάμε που είναι το αρμόδιο ταμείο για τα αναπηρικά επιδόματα και μας λένε στο βάθος δεξιά. Προχωράμε και συναντάμε άλλη μια μικρή ράμπα για ένα σκαλί και ξαφνικά βρισκόμαστε σε ένα προθάλαμο που οδηγεί στα γραφεία για τα αναπηρικά επιδοματα ενώ μεσολαβούν δυο μεγάλα σκαλοπάτια χωρίς ράμπα που πρέπει να τα ανέβεις για να εξυπηρετηθείς!

ΕΛΕΟΣ! Ποιος ηλίθιος έφτιαξε τις ράμπες και σταμάτησε στα δυο σκαλιά; Δεν υπήρχε αρκετός χώρος; Ας βρίσκανε άλλο σημείο να βάλουν αυτά τα δυο ταμεία. Λύσεις υπάρχουν.

Αν δεν είχα τη βοήθεια του γνωστού μου ταξιτζή ακόμη εκεί θα ήμουν και αν θα με εξυπηρετούσαν!!!! Τα ταμεία που προσπέρασα για να πάω στα δικά μας ήταν πλήρως προσβάσιμα και χωρίς ιδιαίτερο κόσμο να περιμένει.

Είμαι εξοργισμένη. Παραπονέθηκα φυσικά στην υπάλληλο που με εξυπηρέτησε αλλά αυτή σήκωσε απλά τους ώμους της. Δυστυχώς δεν είχα χρόνο για να κάνω μεγάλη φασαρία.…

Θεωρώ την αντιμετώπιση των ΑΜΕΑ από τον ΟΠΕΚΑ θεωρώ ρατσιστική και προσβλητική απέναντι μας. Και δεν αναφέρομαι μονάχα στην έλλειψη της πρόσβασης.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here