Η διαμαρτυρία της άδειας καρέκλας σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο οι επαγγελματίες του χώρου της εστιάσης αποφάσισαν να δείξουν την ανησυχία τους για την επόμενη μέρα στον κλάδο.

Με κάλεσμα σε διαμαρτυρία στο Σύνταγμα και σε άλλες περιοχές ανά την Ελλάδα, οι επαγγελματίες του κλάδου της εστιάσης βλέποντας την κατάσταση «αμετάβλητη και χωρίς ουσιαστικές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης για το επάγγελμά τους» συμμετείχαν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.) στο Σύνταγμα.

adeies-karekles1

adeieskarekles2

adeieskarekles3

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση τους αναφέρουν τα εξής:

«Η ΠΟΕΣΕ συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή εκδήλωση διαμαρτυρίας «emptychairs», η οποία θα λάβει χώρα αύριο Τετάρτη 6 Μαΐου και ώρα 20.00 σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, εκδηλώσεις τις οποίες θα υλοποιήσουν οι πρωτοβάθμιοι σύλλογοι.

Η κεντρική εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί ίδια μέρα και ώρα στην πλατεία Συντάγματος με την τοποθέτηση άδειων καρεκλών.

Η διαμαρτυρία αποτελεί μια συμβολική βουβή πράξη του Κλάδου της Εστίασης και Διασκέδασης, θα υλοποιηθεί από την ΠΟΕΣΕ, χωρίς την παρουσία των συναδέλφων του Κλάδου.

Αίτημά μας είναι η εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων για την επιβίωση των επαγγελματιών του Κλάδου της Εστίασης και Διασκέδασης».

Η ΠΟΕΣΕ αυτή τη στιγμή αριθμεί 153 ενώσεις, εκπροσωπεί περίπου 120.000 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, είναι η μεγαλύτερη Κλαδική Ομοσπονδία και στις επιχειρήσεις του Κλάδου απασχολούνται περί τους 400.000 εργαζομένους και 300.000 μέλη των οικογενειών.

H εικόνα στη Θεσσαλονίκη

Συμβολική διαμαρτυρία με άδειες καρέκλες πραγματοποίησαν μέλη της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών Καφέ Μπαρ Θεσσαλονίκης, στον Λευκό Πύργο.

Συγκεκριμένα, επαγγελματίες στον χώρο της εστίασης έχουν τοποθετήσει άδειες καρέκλες ζητώντας βιώσιμες λύσεις για την επαναλειτουργία των καταστημάτων τους.

Μάλιστα, έχουν στρώσει τραπέζι με φωτογραφίες πολιτικών αρχηγών και ένα χαρτί που γράφει «οι υπόλοιπες θα μείνουν άδειες;».


Η εικόνα στη Λάρισα

Το δικό τους SOS εκπέμπουν οι Λαρισαίοι καφετεριούχοι.

Το «λουκέτο» των δύο μηνών στα καταστήματα εστίασης έχει φέρει σε απόγνωση τους ιδιοκτήτες των εν λόγω καταστημάτων οι οποίοι υπερτονίζουν πως δεν αντέχουν άλλο οικονομικά αυτή την κατάσταση και πως πρέπει να ανοίξουν το συντομότερο δυνατό, τα μαγαζιά τους.

Οι επιχειρηματίες τοποθέτησαν άδειες καρέκλες των καταστημάτων τους στην πλατεία Λαμπρούλη στο Φρούριο, προκειμένου να συμβολίσουν όλους τους κρίκους της επισιτιστικής αλυσίδας που πλήττονται από την έλλειψη μέτρων για την επιβίωση του κλάδου.

H εικόνα στην Πάτρα

adeieskareklespatra

 

adeieskareklespatra2

adeieskareklespatra3

adeieskareklespatra4

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, Σπύρος Στεργίου, μιλώντας στο thebest.gr για τη συμβολική αυτή δράση, επεσήμανε πως το τραπέζι που έχει στηθεί απευθύνεται στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, ως έκκληση να ακούσουν τη φωνή των επαγγελματιών της εστίασης, ενώ αναφέρθηκε και στα περιστατικά των άτυπων πάρτι που στήνονται, λέγοντας πως λιγοστοί σε όλη την Ελλάδα κάνουν πολύ κακό στην εικόνα του κλάδου, είναι κάποιοι εξυπνάκηδες που καταστρατηγούν τα πάντα.

Η εικόνα στην Κρήτη

diamartiriakriti1

 

diamartiriakriti2

Αντιδρώντας συμβολικά σε όλα όσα βλέπουν οι επιχειρηματίες του επισιτισμού να …έρχονται, προχώρησαν το απόγευμα σε συμβολική διαμαρτυρία τοποθετώντας άδειες καρέκλες στην πλατεία Καλλεργών, στα Λιοντάρια, προεικονίζοντας τις ημέρες που θα ακολουθήσουν εάν δεν ληφθούν γενναία οικονομικά μέτρα για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here