Η δεξιά ψέγει το ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν έχουμε… αυτοκινητοβιομηχανία

Γκρινιάζει η δεξιά για ό,τι βρει εύκαιρο, και τώρα επειδή… χάσαμε τη Σκόντα -λες και την είχαμε. Συγκεκριμένα εκφράζονται οι συνήθεις «καταγγελίες» ότι δεν μας βλέπουν με καλό μάτι οι επενδυτές και δεν μας λένε πώς θα έπειθαν την VW να κατασκευάσει εδώ το Σκόντα.

Η εταιρεία όντως λέει ότι ψάχνει εδώ και μήνες για νέο εργοστάσιο στα Βαλκάνια, αλλά στρέφεται ή στην ευρύτερη περιοχή της Σόφιας ή στην ευρύτερη περιοχή των Σκοπίων. Στη δεύτερη περίπτωση ο μέσος μισθός είναι 360 ευρώ και όλα τα αγαθά είναι κατά 45-55% φθηνότερα από όσο στην Ελλάδα. Επίσης οι Γερμανοί εξετάζουν και την προοπτική της Βουλγαρίας εναλλακτικά, όπου ο μέσος μισθός είναι στο ύψος του ελληνικού κατώτατου και η ζωή είναι 35% φθηνότερη από της Ελλάδας.

Όταν γκρινιάζει η δεξιά να τα λέει όλα και να μην τα μασάει. Να εξηγεί δηλαδή ξεκάθαρα ότι πρέπει να παίρνουμε 10 ευρώ μεροκάματο για να επενδύουν οι πολυεθνικές.

Nα υπενθυμίσουμε και κάτι ακόμα: πριν από 2 χρόνια, επειδή η Σκόντα ήταν φτηνό αλλά καλό αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να προτιμάται από άλλα μοντέλα της VW, οι Γερμανοί σκέφτηκαν να μεταφέρουν την παραγωγή του από την Τσεχία στη Γερμανία ώστε…. να ακριβύνει (λόγω των αυξημένων εργατικών) και να πάψει να ανταγωνίζεται άλλα μοντέλα της ίδια μητρικής εταιρείας. Προφανώς «φρέναρε» η τάση γιατί οι ανατολικοί εταίροι πάτησαν πόδι, ότι η Γερμανία δεν μπορεί να τα θέλει όλα δικά της και η γερμανική κυβέρνηση έπεισε τη βιομηχανία να φερθεί κάπως πιο διπλωματικά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here