Η χώρα είναι στο χειρότερο σημείο της πανδημίας, το ΕΣΥ καταρρέει, αλλά ο Μητσοτάκης φαντασιώνεται την Ελλάδα 2.0!

Ως νέος Μ. Ναπολέων, ο Κυρ Μητσοτάκης, την ώρα που η πανδημία θερίζει και το ΕΣΥ καταρρέει χάρις στις επιλογές του, βρήκε την ώρα να αυτοθαυμαστεί, να αυτοαπεθωθεί και να εξαγγείλει με παχιά λόγια, μεγάλες υποσχέσεις  για ανάπτυξη ρεκόρ, χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, αλλά και «απεμπλοκή» από αντιλήψεις περασμένων δεκαετιών. Αυτά ισχυρίσθηκε κατά την ομιλία του στην παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης, όπου παρουσιάσθηκε για μια ακόμη φορά εκτός τόπου και χρόνου!!!

Ο πρωθυπουργός μίλησε για 200.000 νέες θέσεις εργασίας και αύξηση κατά 7 μονάδες του ΑΕΠ την επόμενη εξαετία, ενώ έφτασε ακόμη και στο σημείο να «αλλάξει» το όνομα της χώρας. «Ελλάδα 2.0» είναι το όνομα του νέου κυβερνητικού πλάνου, όπως ακριβώς είχε… υποσχεθεί ο Κ. Μητσοτάκης εδώ και καιρό κάνοντας λόγο για rebranding του ονόματος της χώρας.

Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για έναν πολύ καλά μελετημένο οδικό χάρτη με 170 έργα, επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις. Στηρίζεται σε 4 πυλώνες, την ψηφιακή μετάβαση του Κράτους και της Οικονομίας, την αύξηση της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής, την πράσινη Οικονομία, και την εκτίναξη της παραγωγικής δραστηριότητας. Πρόκειται για ένα σχέδιο που καλύπτει όλη την Ελλάδα, αφορά σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, και το οποίο φιλοδοξεί να δημιουργήσει 200.000 θέσεις εργασίας αλλά και να αυξήσει το ΑΕΠ κατά 7 μονάδες την επόμενη 6ετία, σημείωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

«Το Εθνικό Σχέδιο έχει ρηξικέλευθο χαρακτήρα, γιατί αλλάζει το υπόδειγμα και κάνει την Οικονομία εξωστρεφή και το φορολογικό σύστημα φιλικό προς την ανάπτυξη και πάντα με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον» είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Εξ ου και το όνομα αυτού είναι η Ελλάδα 2.0. Το Εθνικό σχέδιο επιδιώκει να δημιουργήσει πολλές, νέες και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας. Μαζί, πάντως, με τους πόρους του σχεδίου, ο ιδιώτης καλείται να προσθέσει και τα δικά του κεφάλαια αναλαμβάνοντας το σχετικό του ρίσκο», σημείωσε ακόμη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης δημιουργεί μία νέα καθημερινότητα για όλους τους πολίτες. Δεν περιλαμβάνει μόνο πιστώσεις και δράσεις, αλλά σηματοδοτεί ρήξη με κατεστημένες αντιλήψεις που καθηλώνουν την οικονομία μας. Αποτελεί ένα πραγματικό εθνικό σχέδιο που πατά πάνω στις προτεραιότητες του σχεδίου Πισσαρίδη» τόνισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Γιατί οι κατευθύνσεις έχουν καταστρωθεί στην Ελλάδα και αφορούν στην Ελλάδα. Έχουν γίνει από Έλληνες και αφορούν Έλληνες. Η ελληνική κυβέρνηση έχει την πλήρη ιδιοκτησία του. Ενσωματώνει εμπειρία και από την πανδημία. Εξαλείφει παγιωμένες παθογένειες. Το Εθνικό Σχέδιο οδηγεί στην δίκαιη ανακατανομή του εθνικού πλούτου. Η προσπάθεια που σήμερα ξεκινά σημαίνει περισσότερες δουλειές ιδίως για τους νέους μας και μία καλύτερη καθημερινότητα για όλους», σημείωσε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here