Η αστυνομία χτύπησε την πορεία αλληλεγγύης στον Δημ. Κουφοντίνα

Η κινητοποίηση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας επί 49 ημέρες Δημήτρης Κουφοντίνα, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Λαμίας, χτυπήθηκε άγρια από την αστυνομία. Η οδός Πανεπιστημίου κατακλύστηκε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ, ΜΑΤ και μια αύρα σε ….έφοδο, οι οποίοι καταδίωξαν τους διαδηλωτές προς την Ομόνοια μέσα σε νέφος χημικών.

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα (6.40 μ.μ.) άλλη συγκέντρωση, επίσης σε ένδειξη αλληλεγγύης στο αίτημα του Δημ. Κουφοντίνα, στο Σύνταγμα

Τα βίντεο και οι εικόνες στα social media μιλάνε από μόνα τους:

Kαι η στιγμή της καταδίωξης:

Λίγο νωρίτερα: Η πορεία ξεκίνησε να κατεβαίνει την Πανεπιστημίου, υπό ασφυκτικό κλοιό των ΜΑΤ. Στο βίντεο φαίνεται η εφόρμηση της «αύρας», με τα ΜΑΤ να ανοίγουν το σχηματισμό τους ώστε το όχημα να εκτοξεύσει νερό κατά των διαδηλωτών:

Δείτε στο ρεπορτάζ της Αυγής περισσότερα βίντεο από όσα συνέβησαν στην Πανεπιστημίου

Η συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Λίγη ώρα αργότερα, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και στην Πλατεία Συντάγματαος, επίσης για να δηλώσοουν την υποστήριξή τους στο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα.

(φωτογραφία: @George Mourmouris, που σημειώνει και ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν: «Για να κρυφτεί η σαπίλα αυτής της κοινωνίας χρειάζονται τα ρόπαλα της αστυνομίας»)

Image

(Το πανό του ΚΚΕ (μ-λ) στο Σύνταγμα, όπου συμμετείχε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες συλλογικότητες)

Η αστυνομία έδωσε διορία ως τις 7 μ.μ. στους διαδηλωτές να αποχωρήσουν. Κατά την αποχώρησή τους οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν αυθόρμητη πορεία αρχικά στο πεζοδρόμιο και κατόπιν στο ένα ρεύμα της οδού Σταδίου:

Μεγάλη διαδήλωση αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here