Η απόπειρα «ηρωοποίησης» του Κατσίφα και ο επικίνδυνος ακροδεξιός εθνικιστικός λόγος ΝΔ, κομμάτων της αντιπολίτευσης και ΜΜΕ

Παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα, μετά την δολοφονία του Κ. Κατσίφα από επίλεκτες αστυνομικές δυνάμεις της Αλβανίας, μια απίστευτα επικίνδυνη προσπάθεια αναβίωσης ενός δημαγωγικού, λαϊκιστικού ακροδεξιού λόγου, τόσο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και από όλα σχεδόν τα συστημικά ΜΜΕ.

Αγνοώντας το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος Ελληνας ομογενής, πολίτης, κράδαινε οπλοπολυβόλο και πυροβολούσε μέσα στη πλατεία του χωριού Βουλιαράτες, κάνοντας επίκληση σε απίστευτες εθνικιστικές κορώνες για τη Β. Ηπειρο, κάποιοι, δυστυχώς πολλοί στον ελλαδικό χώρο, ταυτίζονται πλήρως με τον πιο ακραίο εθνικισμό, δίνοντας πολιτική πίστωση και αποδοχή σε φασιστοειδή και χρυσαυγίτες που θέλουν να καπηλευθούν τον νεκρό, για να προάγουν τον πολιτικό και ιδεολογικό τους οχετό του μίσους και του ρατσισμού.

Είναι προφανώς άλλο πράγμα η διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του Κ. Κατσίφα προκειμένου να διαστωθεί εάν ασκήθηκε υπέρμετρη ή όχι αστυνομική βία για την εξουδετέρωσή του και άλλο πράγμα η πολιτική εκμετάλλευση του θανάτου του, παρέα με την Χρυσή Αυγή.

Η ελληνική πολιτεία οφείλει να ζητήσει εξονυχιστική έρευνα για το αν ο Κατσίφας θα μπορούσε να συλληφθεί ζωντανός. Και σε αυτό το επίπεδο έπραξε τα δέοντα με όλα τα διπλωματικά μέσα.

Η παρουσία ακραίων εθνικιστών και χρυσαυγιτών στη κηδεία του Κατσίφα και τα εμετικά συνθήματα που φώναξαν( «φονιάδες Αλβανοί η Βόρεια Ήπειρος Γη ελληνική» και «το αίμα μας καλεί να σας κάψουμε Αλβανοί», προσβάλλουν πρώτα από όλα όλους εμάς τους Ελληνες.

Δεν είναι αυτό το πρόσωπό μας, η θέση μας, η στάση και η πολιτική μας. Δεν είναι αυτό το ελληνικό έθνος. Δεν μπορούν να εκπροσωπούν αυτά τα φασιστικά ερπετά την Ελλάδα. και κυρίως δεν μπορεί να τα υπερασπίζονται οι πολιτικοί της ΝΔ αλλά και σοβαρά ΜΜΕ, προκαλώντας σύγχυση και ένταση στον πληθυσμό των δύο χωρών.

Δεν είναι δυνατόν, μια σοβαρή, μετρημένη και υπεύθυνη απάντηση του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα, σε κάποιον Αλβανό πολίτη που διαμαρτυρήθηκε για την στάση της Αλβανικής κυβέρνησης απέναντι στους Ελληνες, που κάθε άλλο  παρά προσβλητική ήταν για την ελληνική μειονότητα και τον ελληνικό λαό, να εκλαμβάνεται και να  χαρακτηρίζεται ως δήθεν προκλητική από συστημικά ΜΜΕ και δημοσιογράφους, επειδή αποκαλούσε υαινες και μίζερους που προβάλουν το νεκρό και τη πατρίδα τους, αυτούς που φώναζαν αυτά τα εθνικιστικά, ρατσιστικά συνθήματα στη κηδεία.

Δεν μπορεί να εμφανίζεται ψευδώς ότι η φράση του Ράμα αφορούσε όλους όσους πήγαν στη κηδεία, μόνο και μόνο για να κεντρίσουν τα εθνικσιτικά αντανακλαστικά.

Τι σόι υπευθυνότητα και σοβαρότητα είναι αυτή απέναντι στη χώρα και την ιστορία;

Αυτό που χρειάζεται η χώρα και η περιοχή, είναι να ενισχύουμε τις προσπάθειες για επίλυση όλων των διαφωνιών με την Αλβανία κάτι που θα οδηγήσει και στην ενίσχυση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας εκεί, πετροβολούμε.

Ο απίστευτος Κουμουτσάκος

Για “απαράδεκτες και προκλητικές” αποφάσεις και δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, κάνει λόγο ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, με σχόλιό του στο twitter και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι “σιωπά και τον αποθρασύνει” .

“Επί 12 ημέρες, η στάση, οι αποφάσεις, οι δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού, Ε. Ράμα, ήταν απαράδεκτες και προκλητικές. Έριχναν λάδι στη φωτιά. Αποκορύφωμα η χθεσινή ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, την ημέρα της κηδείας του Κ. Κατσίφα. Η κυβέρνηση όμως σιωπά. Έτσι τον αποθρασύνει” αναφέρει στο σχόλιό του ο κ. Κουμουτσάκος.

ΝΔ-Ακροδεξιά κοινή πορεία

Η ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη, έχει αγκαλιάσει σφιχτά την ακροδεξιά πτέρυγα των Σαμαρά, Γεωργιάδη, Βορίδη και πορεύεται μαζί τους στο χορό του άκρατου εθνικισμού, πυροδοτώντας φυτίλια έχθρας και μισους αντί για γέφυρες φιλίας και συνεργασίας στη περιοχή.

Το βλέπουμε αυτό κάθε μέρα και στην στάση τους στη συμφωνία των Πρεσπών για τα Σκόπια. Είναι μια άκρως δημαγωγική και επικίνδυνη εθνικά στάση που δεν θα της βγεί σε καλό.

Εθνικό είναι ό,τι είναι αληθινό και ωφελεί τη πατρίδα. Η στάση ΝΔ, κομμάτων και ΜΜΕ, βλάπτει σοβαρά τα συμφέροντα της χώρας. Και πάνω απ΄όλα δεν είναι εθνική στάση, γιατί στηρίζεται σε ψευδείς ειδήσεις και πληροφορίες, λέει μισές αλήθειες και πυροδοτεί καταστάσεις που δεν ωφελούν την εθνική προσπάθεια της χώρας να γίνουν τα Βαλκάνια, μια περιοχή ειρήνης συνεργασίας και αλληλοκαατανόησης, όπου δεν θα χωρούν οι εθνικισμοί και παρεμβολές τρίτων(βλ. Τουρκία).

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here