Η αποκαθήλωση του Τσάβες

Η «αποκαθήλωση» του Τσάβες ήταν η πρώτη ενέργεια  στην οποία προχώρησε η Ενωμένη Αντιπολίτευση που ελέγχει το Κοινοβούλιο της Βενεζουέλας. Ο νέος πρόεδρος του Σώματος ξήλωσε όλες τις γιγαντοαφίσες και τα πορτρέτα του Ούγκο Τσάβες από τις  αίθουσες του Κοινοβουλίου, με πιο χαρακτηριστική εκείνη από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

Ήταν εκείνη η ομιλία στην οποία έκανε το σταυρό του, λέγοντας ότι παρουσία του ομολόγου του (τότε) των ΗΠΑ Τζορτζ Ο. Μπους στο κτίριο ήταν σχεδόν σαν να είναι παρών ο σατανάς. «Μυρίζει θειάφι!» είχε πει.

«Δεν θέλω να βλέπω κανένα κάδρο εδώ μέσα που να μην είναι του Απελευθερωτή Σιμόν Μπολίβαρ! Τα υπόλοιπα πάρτε τα από εδώ μέσα. Πηγαίνετέ τα στο προεδρικό μέγαρο ή στην τουαλέτα» ήταν τα λόγια του νέου προέδρου της Βουλής, Ράμος Αλούπ.

Φυσικά στην εικόνα και μόνο της «αποκαθήλωσης» του Τσάβες από το Κοινοβούλιο, υπήρξαν αντιδράσεις από πολίτες και εργαζόμενους στο Κοινοβούλιο.

Αλλά και βουλευτές του κόμματος που ίδρυσε ο Τσάβες εξέφρασαν αντιρρήσεις. «Υπάρχουν τρόποι να εκφραστούν όλοι και το να διαγράψουμε την ιστορία δεν είναι ένας από αυτούς» δήλωσε ο βουλευτής Βίκτορ Κλαρκ, ενώ η Τάνια Ντίας είπε ότι οι πολίτες δεν ψήφισαν την Αντιπολίτευση για να κατεβάσει κάδρα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here