Ηλιάδης: «Να μπορέσει η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της»

Ο Ηλίας Ηλιάδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 90 κιλά στο τζούντο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μπακού, αλλά απέδειξε για ακόμα μια φορά, ότι δεν παραμένει μόνο ένας μεγάλος αθλητής αλλά και ένας σπουδαίος άνθρωπος και χαρακτήρας. «Το βασικό είναι να μπορέσει η χώρα να σταθεί στα πόδια της και εγώ θα παλεύω πάντα γι΄ αυτήν» τόνισε ο Έλληνας πρωταθλητής στις δηλώσεις του, που πανηγύρισε το 4ο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μετά χρυσό στο Βουκουρέστι (2004) και την Κωνσταντινούπολη (2011) και το χάλκινο στη Βιέννη (2010).

Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε τους τελευταίους μήνες με την ωμοπλάτη του, το οποίο προσπάθησε να ξεπεράσει χωρίς χειρουργική επέμβαση, ο Ηλιάδης έσφιξε τα δόντια, κατέβηκε στους αγώνες και κατάφερε να χαρίσει ένα ακόμα μετάλλιο στην Ελλάδα. Το σώμα είναι στο Μπακού, αλλά η σκέψη του ήταν πίσω, στην Ελλάδα.

«Ξέρω ότι η Ελλάδα δεν έχει χρήματα και δοκιμάζεται, τι να ζητήσω γιατρό; Τα αυτονόητα θα λέμε;  Είπαμε, το βασικό είναι να μπορέσει η χώρα να σταθεί στα πόδια της και εγώ θα παλεύω πάντα γι‘ αυτήν» δήλωσε ο πρωταθλητής του τζούντο και συνέχισε: «Το πρωί που σηκωθήκαμε αντί να συζητάμε με τα παιδιά για το πώς θα παλέψουμε, λέγαμε το τι θα ψηφίσουμε (σ.σ. στο δημοψήφισμα). Οι εξελίξεις τρέχουν και δεν μπορούν να σε αφήσουν ανεπηρέαστο. Άνθρωποι του λαού είμαστε και εμείς».

Ο Ηλιάδης παρουσιάστηκε στην συνέντευξη Τύπου έχοντας δύο μετάλλια στον λαιμό του. «Φέτος θα γινόταν και το σύνηθες Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο όμως τελικά ενσωματώθηκε στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες και τα μετάλλια είχαν ήδη κοπεί. Άρα, έχουμε διπλή απονομή, ή μάλλον τριπλή για μένα, αφού πριν λίγες μέρες με τίμησαν και στην εκδήλωση που έκανε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία τζούντο εδώ στον Μπακού, με τον τίτλο της κορυφαίας προσωπικότητας της χρονιάς για το άθλημά μας. Άρα τρία μετάλλια για την Ελλάδα μας» επισήμανε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here