Χαμόγελα στην ΑΕΚ, Σκουρλέτης: «Να γίνει το γήπεδο, χρειάζονται σταθερά βήματα»

Την θέληση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας να βοηθήσει την ΑΕΚ στην κατασκευή του νέου της γηπέδου τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης. Ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ, έδωσε σήμερα το παρών στο κανάλι της ΕΡΤ ως καλεσμένος σε εκπομπή και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε και για το θέμα της «Αγιά Σοφιάς».

Ο Πάνος Σκουρλέτης απάντησε πως δεν βλέπει λόγο να μην γίνει το γήπεδο, ενώ αναφέρθηκε και στην καθυστέρηση που υπάρχει με την αδειοδότηση αλλά και τις σχέσεις του Υπουργείο με την ΑΕΚ.

Αναλυτικά:

«Κανείς δε λέει να μη γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ. Και εννοώ στη συγκεκριμένη περιοχή. Είμαστε αυτή τη στιγμή στο σημείο της αξιολόγησης και των διαβουλεύσεων επί των προτάσεων της ΑΕΚ. Μάλιστα σήμερα αν δεν κάνω λάθος έχει προγραμματιστεί ραντεβού ανάμεσα στην εταιρία που έχει αναλάβει το έργο κατασκευής του γηπέδου για λογαριασμό της ΠΑΕ ΑΕΚ και υπευθύνων των Υπουργείου.

Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν. Η έκδοση της περιβαλλοντικής μελέτη είναι το πρώτο βήμα. Ακολουθεί η οικοδομική άδεια, στη συνέχεια η χρηματοδότηση και τα έργα υπογειοποίησης του δρόμου που βρίσκεται πίσω από το γήπεδο. Όπως προβλέπει η μελέτη.

Είναι πολλά τα ζητήματα. Δεν είναι εύκολο. Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε. Να μην περνάει η στρεβλή εντύπωση ότι εμείς δεν θέλουμε ή καθυστερούμε για οποιοδήποτε λόγο το γήπεδο της ΑΕΚ.

Χρειάζονται σταθερά βήματα. Αντιλαμβάνομαι ότι η γραφειοκρατία είναι μεγάλη αλλά να μη φτάσουμε και στο άλλο άκρο να παραβιάσουμε τους ισχύοντες κανόνες».

Από τη δική της πλευρά, η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ υποστηρίζει πως θα έχει αίσια έκβαση το θέμα της υπογραφής του φακέλου της Μελέτης Περιβαλλοντικων Επιπτώσεων. Ενώ, για το απόγευμα της Τρίτης(1/3) ήταν προγραμματισμένο ραντεβού μεταξύ των μηχανικοών της εταιρίας που έχει αναλάβει το έργο του γηπέδου και φορείς του Υπουργείου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here