Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η ΝΕΡΙΤ και… το Μουντιάλ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν αφήνει να πέσει τίποτα κάτω… Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με αντικείμενο την έκφραση γνώμης για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ, η Πρόεδρος της Βουλής άσκησε κριτική στην προηγούμενη διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης, με αφορμή τον τίτλο που είχε επιλέξει η ΝΕΡΙΤ μετά την ήττα της Ελλάδας από την Κολομβία στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, που έγραφε: «Με το αριστερό η Εθνική στο Μουντιάλ».

 Η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε πως είναι αναγκαία «η εφαρμογή κωδίκων δεοντολογίας σε σχέση με την ειδησεογραφία και με το δημοσιογραφικό λειτούργημα» και κατηγόρησε την ΝΕΡΙΤ για «παραποίηση της πραγματικότητας μέσα από την εντεταλμένη ενημέρωση».

 Η Πρόεδρος της Βουλής σε μία αποστροφή των δηλώσεών της, είπε: «Το να εμφανίσεις τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών να δέρνουν τα ΜΑΤ και να τους επιτίθενται ή να περνάς γκρίζα μηνύματα μέσα από την αναμετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων, θυμάμαι ακόμη τη λεζάντα της ΝΕΡΙΤ, όταν έχασε η εθνική μας ομάδα στο μουντιάλ, και επί 15 λεπτά ο υπότιτλος ήταν «με το αριστερό η εθνική στο Μουντιάλ». Νομίζω ότι τέτοιες αναμεταδόσεις και τέτοιου είδους επιλογές, όπως και πάρα πολλές άλλες που δεν έχουν διαλάθει της προσοχής κυρίως των πολιτών, συγκροτούν καρικατούρα ενημέρωσης και σίγουρα ακούγονται όχι στην πολιτική αντιμετώπιση, αλλά στις εξετάσεις ανταπόκρισης, στους κανόνες της δεοντολογίας και της δημοσιογραφίας».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here