Η Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου για το δημοψήφισμα-Τι προβλέπει

ΦΩΤΟ:ΕUROKINISSI

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία καθορίζονται οι όροι διεξαγωγής του δημοψηφίσματος της Κυριακής και συντέμνονται οι προθεσμίες που προβλέπει ο εκλογικός νόμος για την προετοιμασία και την διαδικασία της ψηφοφορίας.

Οπως αναφέρεται η ψηφοφορία θα γίνει στα  ίδια εκλογικά τμήματα με αυτά που διεξήχθησαν οι εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου με τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές. Για το λόγο αυτό δεν απαιτείται η έκδοση νέας απόφασης.

Καθορίζεται ακόμη, ότι μία ημέρα πριν το δημοψήφισμα και μέχρι την 19η ώρα της ημέρας της ψηφοφορίας, απαγορεύεται στους δημόσιους και ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης, στους φορείς παροχής συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών, σε κάθε είδους εφημερίδα και περιοδικό, καθώς και στα πολιτικά κόμματα και στους μετέχοντες στις Επιτροπές Υποστήριξης του ν. 4023/2011 (Α΄ 220), η καθ’ οιονδήποτε τρόπο δημοσιοποίηση ή μετάδοση ή αναμετάδοση οποιασδήποτε έρευνας γνώμης, με οποιονδήποτε τρόπο και αν διενεργείται, σχετικά με τις πολιτικές τάσεις, απόψεις και προτιμήσεις της κοινής γνώμης, για πολιτικά κόμματα, πολιτικές θέσεις και πρόσωπα ή άλλα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα».

Δείτε ολόκληρη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου  document (1)

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here