Η οικονομική κρίση με τα μάτια των Ντουρμάζ, Γιόχανσον, Παπαγιαννόπουλου

Δύο Σουηδοί ποδοσφαιριστές, οι Τζίμι Ντουρμάζ του Ολυμπιακού και ο Γιάκομπ Γιόχανσον της ΑΕΚ, αλλά και ο Έλληνας ομογενής Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος του ΠΑΟΚ, που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην Σκανδιναβική χώρα, μίλησαν στην ιστοσελίδα «dn.se» για το πως βιώνουν οι ίδιοι αλλά και ο κόσμος την περίοδο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

«Είναι πραγματικά λυπηρό αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα. Το νιώθεις σε κάθε πρόσωπο που συναντάς» υποστήριξε ο Τζίμι Ντουρμάζ και συνέχισε: «Δεν είναι ωραίο να σκέφτεσαι ότι πρέπει να πας σε ένα ΑΤΜ και να τραβήξεις πολύ λίγα χρήματα, πολύ γρήγορα. Υπάρχουν περίπου 20 άτομα στην ουρά σε κάθε μηχάνημα. Και βλέπεις ότι είναι μελαγχολικοί. Στην ομάδα δεν έχουμε πρόβλημα. Μας έστειλαν το μήνυμα ότι πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι, δεν θα μας επηρεάσει αυτό που γίνεται. Νιώθουμε ήρεμοι. Πληρωνόμαστε στην ώρα μας και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ως τώρα. Αλλά για μικρότερους συλλόγους που ήδη είχαν προβλήματα, μπορεί να γίνουν ακόμη μεγαλύτερα τώρα. Το ποδόσφαιρο θα υποφέρει. Είναι λυπηρό. Οι άνθρωποι δεν θα μπορούν να δίνουν χρήματα για να δουν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Ελπίζω, πάντως να μπορούμε να δίνουμε στον κόσμο χαρά για μία-δύο ώρες. Να ξεχνά την πραγματικότητα, να έρχεται στους αγώνες και να νιώθει χαρά και να γελά».

Ο Γιάκομπ Γιόχανσον μίλησε για την αβεβαιότητα που βλέπει στα μάτια του κόσμου: «Σαν ποδοσφαιριστής δεν είμαι τόσο πολύ μέσα στην καθημερινή ζωή του κόσμου. Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει αβεβαιότητα γι’ αυτό που ίσως συμβεί».

Ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος με τη σειρά του, είπε: «Τώρα που μιλάμε υπάρχει ηρεμία. Κοιτάζεις και τους παλιούς παίκτες της ομάδας και τους βλέπεις ήρεμους. Δεν ξέρεις όμως τι μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα. Μπορεί ξαφνικά να επιστρέψουμε στο παλιό νόμισμα (σ.σ. τη δραχμή). Τότε θα είναι πρόβλημα. Το ότι το δημοψήφισμα έφερε το «όχι» είναι πρόβλημα. Οι άνθρωποι το γιόρτασαν σαν να ήταν μία νίκη, αλλά δεν πιστεύω ότι οι Έλληνες κατάλαβαν τι σημαίνει να δεις τον εαυτό σου εκτός Ευρώπης. Σε αυτή την περίπτωση θα χάσουν πολλά».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here