Η Ιταλία καλεί την επιστροφή της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις

Την επιστροφή της Ελλάδας στη διαπραγμάτευση καλεί η Ιταλία μετά το τέλος του δημοψηφίσματος. Οι υπουργοί Οικονομικών και Εξωτερικών δήλωσαν ότι οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις είναι το κλειδί για να ανακτηθεί η βιώσιμη ανάπτυξη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρόλα, δήλωσε ότι δημιουργείται ένα «άγνωστο έως τώρα σκηνικό και απαιτείται αίσθημα ευθύνης»

Μετά το «όχι» στο ελληνικό δημοψήφισμα ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι πρόκειται να συναντηθεί την Δευτέρα με τον υπουργό Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν, για να αποτιμήσουν την κατάσταση.

«Η Ιταλία εργάζεται ανέκαθεν για την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της ολοκλήρωσης. Αυτό ίσχυε χθες και θα ισχύει και αύριο» έγραψε στο Twitter ο υπουργός Οικονομικών Πιερκάρλο Πάντοαν, προσθέτοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις είναι σε όλες τις χώρες το κλειδί για να ανακτηθεί η βιώσιμη ανάπτυξη.

 Παράλληλα, ο Ματέο Ρέντισι δήλωσε ότι οι συζητήσεις πρέπει να ξεκινήσουν εκ νέου την επομένη του δημοψηφίσματος, συμπληρώνοντας ότι η Άγκελα Μέρκελ είναι η πρώτη που το γνωρίζει αυτό.

«Βεβαίως είναι αδύνατο να σώσουμε την Ελλάδα χωρίς τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης: τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, τον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής, η νέα αγορά εργασίας εξαρτάται από αυτούς» υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι αναφέρει επίσης με μήνυμά του στο Twitter ότι «τώρα είναι σωστό να ξαναρχίσουμε να προσπαθούμε για συμφωνία -όμως δεν υπάρχει διαφυγή από τον ελληνικό λαβύρινθο με μία αδύναμη Ευρώπη και χωρίς ανάπτυξη».

Επίσης, ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Σάντρο Γκότζι τόνισε ότι «η διαπραγμάτευση πρέπει να ξαναρχίσει, οι μεν να κατανοήσουν το δίκιο των δε και να ξεπεραστούν οι αγκυλώσεις του παρελθόντος».

Σύμφωνα με τον κ. Γκότζι «ο ελληνικός λαός εκφράστηκε σε απόλυτα δημοκρατική διαδικασία και στο μέλλον θα μπορούσαν να οργανωθούν πανευρωπαϊκά δημοψηφίσματα για ζωτικής σημασίας θέματα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here