Η διερευνητική εντολή στον Παναγιώτη Λαφαζάνη

ΦΩΤΟ: INTIME (Κ. MΠΑΛΤΑΣ)

Στον Παναγιώτη Λαφαζάνη πρόεδρο του νεοσύστατου κόμματος Λαική Ενότητα  δίνεται σήμερα  το πρωί της Δευτέρας από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας η τρίτη διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Οι προσπάθειες του κ. Μεϊμαράκη για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, όπως ήταν αναμενόμενο, απέβησαν άκαρπες.

Ωστόσο, η ΝΔ άδραξε την ευκαιρία της άρνησης του πρωθυπουργού να συναντηθεί με τον κ. Μεϊμαράκη, προκειμένου να εξαπολύσει βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα, εγκαινιάζοντας με τον τρόπο αυτόν την προεκλογική περίοδο.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης -όπως έχει προαναγγείλει- σκοπεύει να εξαντλήσει το χρόνο των τριών ημερών, κάνοντας επαφές με κόμματα και κοινωνικούς φορείς. Ο χρόνος αυτός ολοκληρώνεται την Πέμπτη. Αμέσως μετά εκτός απροόπτου, θα ορκιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση με πρωθυπουργό την κυρία Βασιλική Θάνου, πρόεδρο του Αρείου Πάγου και θα προκηρυχθούν εθνικές εκλογές. Ο χρόνος που απαιτείται ειναι εντός των προθεσμιών έτσι ώστε οι εκλογές  να διεξαχθούν την 20η Σεπτεμβρίου που θεωρείται και η πιθανότερη  ημερομηνία.

Ήδη, την Κυριακή, ο Λαφαζάνης ανακοίνωσε μετά από συνάντησή τους τη συνεργασία της Λαικής Ενότητας  με το Σχέδιο Β, του Αλέκου Αλαβάνου.  Οι δύο άντρες ανακοίνωσαν συμπόρευση για τη δημιουργία του αντιμνημονιακού μετώπου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here