«Η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι το καλύτερο νέο» σχολιάζει το Reuterς. Στις 16:00 το Eurogroup

ΦΩΤΟ: INTIME

Στις 4 το απόγευμα  της Παρασκευής , συνεδριάζει εκτάκτως στις Βρυξέλλες το Eurogroup με θέμα την έγκριση της συμφωνίας της Ελλάδας με τους δανειστές, η οποία επικυρώθηκε το πρωί της Παρασκευής από το ελληνικό Κοινοβούλιο, σε μια θυελλώδη ολονύχτια συνεδρίαση στην Ολομέλεια.

Η συνεδρίαση του Eurogroup, η οποία θα διεξαχθεί με φυσική παρουσία των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, δεν αναμένεται να είναι ανέφελη, λόγω της στάσης κυρίως της γερμανικής πλευράς.

Η θέση του Βερολίνου, όπως διατυπώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, δεν είναι αρνητική απέναντι στη συμφωνία, ωστόσο καγκελαρία και υπουργείο Οικονομικών τονίζουν ότι πρέπει να μελετηθεί περισσότερο το περιεχόμενο των συμφωνηθέντων πριν αποφασιστεί να τεθεί προς ψήφιση στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Κομισιόν: Απολύτως εφικτό ένα θετικό αποτέλεσμα στο Eurogroup

«Απολύτως εφικτό» θεωρεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «ένα θετικό αποτέλεσμα σήμερα» στη συνεδρίαση του Eurogroup για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, ύψους 85 δισ. ευρώ, όπως ανέφερε εκπρόσωπός της, μετά την έγκριση του νομοσχεδίου της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών από την ελληνική Βουλή, με 222 ψήφους.
«Θεωρούμε ενθαρρυντική την τελεσίδικη ψήφο του ελληνικού κοινοβουλίου σήμερα το πρωί και έχουμε την πεποίθηση ότι ένα θετικό αποτέλεσμα είναι απολύτως εφικτό σήμερα, δήλωσε η εκπρόσωπος στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Υπέρ του προγράμματος τάχθηκε για άλλη μία ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, δηλώνοντας στον ραδιοσταθμό France Inter ότι το σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα «δημιουργήθηκε για να επιτύχει» και επιμένοντας στην «υπευθυνότητα» της κυβέρνησης Τσίπρα όσον αφορά στην επιτυχία του.

Την ίδια ώρα ο γνωστός αρθρογράφος του Reuters, Ούγκο Ντίξον, υποδέχεται με καυστικά σχόλια το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας:

«Απόλυτη διαφωνία. Η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα καλύτερα νέα από τις αρχές του χρόνου που έρχονται από την Ελλάδα».

«Οπότε 49 από τους 149 βουλευτές τους ΣΥΡΙΖΑ στους οποίους δεν μπορούμε να βασιστούμε»

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here