Η αποχή, νικήτρια των φοιτητικών εκλογών

 

 

Η αποχή αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια των φοιτητικών εκλογών. Μόλις ο ένας στους δύο  φοιτητές ψήφισε  στις εκλογές της Τετάρτης  ανεβάζοντας τα ποσοστά της αποχής στο 50% . Προσήλθαν δηλαδή στις κάλπες περίπου 100.000 φοιτητές.

Η πρώτη εικόνα από την καταμέτρηση των ψήφων, δείχνει  την ΔΑΠ να παίρνει την  πρωτιά και φέτος, τις  αριστερές δυνάμεις να έχουν ενισχύσει τα ποσοστά τους  και την ΠΑΣΠ να είναι η μεγάλη  χαμένη. Η καταμέτρηση των ψήφων θα ολοκληρωθεί  τα ξημερώματα της Πέμπτης και τα τελικά  αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το απόγευμα της Πέμπτης  αφού η κάθε παράταξη εκδίδει πλέον τα δικά της αποτελέσματα, τα οποία δεν συμφωνούν μεταξύ τους.

Οι φετινές φοιτητικές εκλογές διεξήχθησαν υπό τη σκιά  κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων και με φόντο τις πρώτες αλλαγές στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης. Δυστυχώς,  όμως φέτος  οι εκλογές  σημαδεύτηκαν από επεισόδια, τραυματισμούς και κλεμμένες κάλπες.

Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, για δεύτερη χρονιά κουκουλοφόροι έκλεψαν τις κάλπες και τις έκαψαν στο προαύλιο του Ιδρύματος. Οι 3 από τις 12 κάλπες κάηκαν ολοσχερώς γι αυτό και δεν εκδόθηκαν αποτελέσματα.

Θλιβερή εικόνα και στο  Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου  ομάδα κουκουλοφόρων μπήκε στο Ίδρυμα, έσπασε τραπεζάκια της ΔΑΠ και χτύπησε φοιτητές, δύο από τους οποίους μάλιστα διακομίσθηκαν στο ΑΧΕΠΑ με ελαφρά τραύματα στο κεφάλι.

Στην Αθήνα επεισόδια έγιναν στο Χημείο, όπου κουκουλοφόροι προσπάθησαν να σπάσουν τις πόρτες του κτιρίου, ενώ μέσα βρίσκονταν φοιτητές και ψήφιζαν. Κλειστές ήταν οι περισσότερες πόρτες προς αποφυγή επεισοδίων και στην Νομική Σχολή.

Τα γεγονότα αυτά έδωσαν  αφορμή για πολιτική εκμετάλλευση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, να υποστηρίζει πως «παρά το σκηνικό βίας των κουκουλοφόρων στις διάφορες σχολές και την τρομοκρατία που προσπάθησαν να επιβάλουν, με τις πλάτες της κυβέρνησης, η συμμετοχή άγγιξε τις 100.000 και η ΔΑΠ ΝΔΦΚ ανέβασε τη δύναμή της και στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here