Γ. Βαρουφάκης: «Με τον Αλέξη λέγαμε ότι θα παραιτηθούμε αν μας υποχρεώσουν να αποδεχθούμε ακόμα ένα δάνειο»

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ (ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ)

«Με τον Αλέξη λέγαμε κάθε μέρα, μήνας μπει, μήνας βγει ότι θα παραιτηθούμε αν μας υποχρεώσουν να αποδεχθούμε ακόμα ένα δάνειο, ένα δάνειο-φονιά που θα μας γονάτιζε οικονομικά, ότι θα παραδίδαμε τα κλειδιά των υπουργείων μας στην αντιπολίτευση και θα λέγαμε: Το έχετε ξαναϋπογράψει, το αποδέχεστε, ορίστε και τα κλειδιά». 

Αυτό ισχυρίστηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική ιστοσελίδα Mediapart, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, προσθέτοντας ότι ο Αλ. Τσίπρας «τελικά, όμως, δεν έκανε αυτή την επιλογή».

Παράλληλα υποστήριξε ότι από τις 27 Απριλίου και τη Σύνοδο Κορυφής της Ρίγας κατάλαβε ότι πλέον είχε αρχίσει η απαξίωσή του.

Επικριτικός εμφανίστηκε και κατά του κ. Φρανσουά Ολάντ για την παρουσία του στις διαπραγματεύσεις λέγοντας ότι «βρισκόταν εκεί, ήταν παρών, αλλά δεν έπαιξε κανένα ρόλο».

Όσο για το plan B υποστήριξε ότι δεν ήταν κάτι το παράλογο ή το άτιμο ή το εγκληματικό αλλά απλώς ένα σχέδιο που θα τιμωρούσε όσους θα τιμωρήσουν την Ελλάδα με το να κλείσουν τις τράπεζες.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here