Γ. Σταθάκης: Πολύ σύντομα η άρση των capital controls

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Tην εκτίμηση ότι πολύ σύντομα θα αρθούν τα capital controls, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για τον απολογισμό του έργου του. 

Αναφερθείς στα κόκκινα δάνεια, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ διευκρίνισε ότι το εν λόγω θέμα βρίσκεται σε συνάρτηση με τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Σημείωσε ότι δεν γίνονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας ενώ σχολίασε, για τα εταιρικά δάνεια, ότι η κυβέρνηση απέτρεψε την ιδέα να δοθεί λύση για τα κόκκινα δάνεια μέσω ενός παράλληλου συστήματος, προς το τραπεζικό, που θα διαχειριζόταν το θέμα με όρους αγοράς.

Παράλληλα, εξήρε το γεγονός ότι απετράπη τόσο ο κίνδυνος πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας, όσο και η διαχείριση των εταιρικών δανείων από παράλληλο τραπεζικό σύστημα.

Σχετικά με το ΕΣΠΑ, ο κ. Σταθάκης ξεκαθάρισε ότι από την 1η Αυγούστου παρατηρείται πολύ υψηλή απορρόφηση, η οποία δεν πρέπει να ανακοπεί λόγω των εκλογών.

Ο αρμόδιος υπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα των περιφερειακών αεροδρομίων, επισημαίνοντας ότι η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Μάρτιο του 2016.

Σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες για τα προβλήματα που, όπως υποστηρίζεται, ενδεχομένως θα αντιμετωπίσει ο γερμανικός όμιλος στην αναζήτηση χρηματοδότησης, ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη κοινοποίηση.

Για τα θέματα εφαρμογής της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, ο υπουργός ανέφερε ότι για την διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος αλλά και για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, θα συνεχιστεί ο διάλογος μέχρι τον Οκτώβριο.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την αλλαγή στάσης του κ. Σταθάκη, ως υπουργός, για την χρησιμότητα της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, απάντησε ότι «ούτε τώρα την επικροτώ αλλά είναι μέρος της συμφωνίας. Τα συμφωνηθέντα είναι συμφωνηθέντα και θα εφαρμοστούν.»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here