ΓΣΕΕ: Παρέμβαση για τους εργολαβικούς εργαζόμενους

Την άμεση αποκατάσταση των εργολαβικών εργαζομένων στην καθαριότητα, την εστίαση, τη σίτιση και τη φύλαξη σε φορείς του δημόσιου Τομέα, ζητά η ΓΣΕΕ.

Συγκεκριμένα η συνομοσπονδία επισημαίνει πως: «Χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα, στα όρια της φτώχειας, και τα σωματεία τους βρίσκονται να αγωνίζονται με τα τελευταία ψυχικά και οικονομικά τους αποθέματα διεκδικώντας, έστω και την τελευταία στιγμή, την αναγνώριση της μακρόχρονης προϋπηρεσίας τους για τη σύναψη ατομικών συμβάσεων τουλάχιστον μέσα στον Δεκέμβριο του 2018, προκειμένου να μην χαθεί σε βάρος τους ένα ακόμα (και κρίσιμο) έτος.

Το 2018 έχει στιγματιστεί από εργαζόμενους να ταλαιπωρούνται για την ακύρωση διαγωνισμών πρόσληψης εποχικού προσωπικού κυρίως του έτους 2016 για την αντιμετώπιση δήθεν απρόβλεπτων ή επειγουσών καταστάσεων για τις ανάγκες καθαριότητας, εστίασης, σίτισης και φύλαξης και συνακόλουθα παράνομων πινάκων κατάταξης, λόγω μη προσμέτρησης της συναφούς προϋπηρεσίας των εργαζομένων.

Η κυβερνητική ευαισθησία βέβαια στην ταλαιπωρία αυτή εξαντλήθηκε με τη μερική διόρθωση του δικού της σφάλματος με το άρθρο 107 του ν. 4461/2017, που αναγνώρισε μόνο για το χώρο της υγείας τη συναφή προϋπηρεσία, αλλά και πάλι άνισα σε σχέση με άλλους χώρους, οδηγώντας σε νέο σπιράλ ομηρίας και αδικίας με την παράταση της δυνατότητας σύναψης ατομικών συμβάσεων έως την 31.12.2019».

Η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι: «ζητά από τους δημόσιους φορείς, κυρίως Νοσοκομεία (Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Τρίπολης, Λάρισας, Ξάνθης, κτλ) που έχουν παράνομα αποκλείσει από την απασχόληση εργολαβικούς εργαζόμενους, να προχωρήσουν άμεσα έως το τέλος του 2018 στην εργασιακή τους αποκατάσταση με προσμέτρηση της προϋπηρεσίας τους.

Η ΓΣΕΕ ζητά από την Κυβέρνηση, αλλά και από όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, να αντιληφθούν τις δραματικές εξελίξεις σε όλη την Ελλάδα και να ομονοήσουν στην ανάγκη άμεσης προώθησης των απαραίτητων νομοθετικών ρυθμίσεων για την εργασιακή αποκατάσταση με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου των εργαζομένων στην καθαριότητα, εστίαση, σίτιση και φύλαξη του δημοσίου Τομέα, με πλήρη και ισότιμη αναγνώριση της προϋπηρεσίας των εργολαβικών εργαζομένων»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here