ΓΣΕΕ κατά Τσίπρα: Τον εγκαλεί για μετάθεση ευθυνών και επίθεση λάσπης

Για μετάθεση ευθυνών στα συνδικάτα, κατηγορεί τον πρωθυπουργό η η ΓΣΕΕ, εγκαλώντας τον για τις δηλώσεις του στη Ρώμη τις οποίας χαρακτηρίζει«επίθεση λάσπης άνευ προηγουμένου, χαρακτήρισε οπισθοφυλακή» τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Τον κατηγορεί επίσης ότι ετοιμάζεται να τα παραδώσει όλα στους δανειστές, ενώ αναπαράγει «το συνειδητό ψέμα των συνεργατών του, για συμπαράταξη των συνδικάτων στο στρατόπεδο του «ΝΑΙ» την περίοδο του δημοψηφίσματος».

«Αυτή είναι η δήλωση από τον Πρωθυπουργό της χώρας, που μετέτρεψε εν μια νυχτί το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού σε «ΝΑΙ» για ένα επαχθέστερο μνημόνιο λιτότητας» σημειώνει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.

Καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει στο ερώτημα, «σε ποια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα Υπουργός θα είχε καταδικαστεί για ψεύδη και συκοφαντική δυσφήμιση, όπως συνέβη με Υπουργό αυτής της Κυβέρνησης, σχετικά με τη στάση της ΓΣΕΕ στο δημοψήφισμα και θα παρέμενε ακόμα στη θέση του;».

Σημειώνει ότι η κυβέρνηση είναι «αυτή που υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο, που δέχτηκε να τεθούν τα πάντα εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, που ετοιμάζεται να αποδεχθεί και να εφαρμόσει νέα σκληρά και επώδυνα μέτρα».

Υπενθυμίζει ότι :

  • Τα ελληνικά συνδικάτα είναι αυτά που πραγματοποίησαν τα τελευταία χρόνια 42 Απεργίες.
  • Τα συνδικάτα είναι εκείνα που προσέφυγαν στα δικαστήρια και στα διεθνή όργανα κατά των μνημονίων διατηρώντας δυνατή την παρουσία και τη συλλογική φωνή των εργαζομένων στην Ελλάδα.
  • Τα συνδικάτα προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το σύνολο των μνημονιακών νόμων και δικαιώθηκαν για τη μονομερή προσφυγή στη διαιτησία.
  • Τα συνδικάτα προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Ευρώπης (Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) και δικαιώθηκαν ανάμεσα σε άλλα και για τον υποκατώτατο  μισθό, για τους νέους κάτω των 24 ετών και εκκρεμεί η νέα απόφαση για τα μνημονιακά μέτρα, που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.
  • Τα συνδικάτα προσέφυγαν από την πρώτη στιγμή το 2010, στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, με σειρά αποφάσεων υπέρ των εργαζομένων, ενώ κατατέθηκαν ήδη και νέες προσφυγές, με την παρουσία του ILO στην Ελλάδα να οφείλεται σε αυτές τις προσφυγές.

Κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι ετοιμάζεται για ακόμα μία φορά να καταπατήσει τις «κόκκινες γραμμές» και διερωτάται αν με τη δήλωσή του υπαινίσσεται ότι ηγείται μια χώρας που δεν αγωνίζεται.

Καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει να κουνά το δάκτυλο στους εργαζόμενους, οι οποίοι είναι αυτοί που σηκώνουν στις πλάτες τους εδώ και χρόνια τα βάρη της κρίσης και των μνημονίων.

«Και επειδή ο χρόνος των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων της χώρας είναι πολύτιμος και τα προβλήματά τους πολλά, η ΓΣΕΕ καλεί την Κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα τις συγκεκριμένες  και τεκμηριωμένες θέσεις των συνδικάτων, τις οποίες της αποστείλαμε ως διαπραγματευτικό εργαλείο εδώ και αρκετό καιρό  και αφορούν, στην αποκατάσταση της συλλογικής και ατομικής προστασίας των εργαζομένων» σημειώνει.

«Τα μνημόνια ούτε τα διαπραγματεύονται, ούτε τα υπογράφουν και ούτε τα στηρίζουν τα συνδικάτα. Τα διαπραγματεύονται, υπογράφουν και ψηφίζουν οι Κυβερνήσεις. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαπραγματεύθηκε, υπέγραψε και ψήφισε το δικό της Μνημόνιο και με τα όσα λέει και κάνει, μας προετοιμάζει για ένα ακόμη…» αναφέρει.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here