Γ.Ρωμανιάς: Παραιτούμαι αύριο για λόγους συνέπειας

ΦΩΤΟ:EUROKINISSI

Αύριο Δευτέρα θα υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων γνωστοποίησε στο Μega o Γιώργος Ρωμανιάς.

Την αποχώρησή του είχε προαναγγείλλει εδώ και ημέρες και μετά την ψήφιση στη Βουλή της συμφωνίας με τους δανειστές για το πρώτο πακέτο μέτρων.

Ο κ. Ρωμανιάς επανέλαβε μιλώντας στο Mega ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει τον νόμο για το συνταξιοδοτικό, για τον οποίο, όπως υποστήριξε, αγνοήθηκε πλήρως το υπουργείο: «Δεν είναι δυνατόν εγώ να δώσω σύνταξη 87 ευρώ στον ανάπηρο. Γιατί αυτό νομοθετήθηκε».

«Ασχολούμαι 40 χρόνια με την Κοινωνική Ασφάλιση, νομοσχέδιο γραμμένο με τέτοια αγραμματοσύνη, τέτοιο ερασιτεχνισμό, τέτοια άγνοια δεν έχω ξαναδεί. Είναι απίστευτο αυτό το νομοσχέδιο», τόνισε.

Ανέφερε ότι για την παραίτησή του έχει ενημερώσει τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας σε άτυπη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, παρουσία του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Στρατούλη.

«Τους εξήγησα ότι για λόγους συνέπειας με τον εαυτό μου, δεν μπορώ να μείνω στο υπουργείο. Εγώ πήγα στο υπουργείο για να εφαρμόσω κάποιες αρχές. Δεν μπορώ να κάνω τα αντίθετα. Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή που έλεγα κάποια πράγματα, να εφαρμόζω και να κάνω τα αντίθετα. Είναι η έσχατη ταπείνωση για μένα να κάνω κάτι τέτοιο. Τους εξήγησα λοιπόν ότι αύριο το πρωί που θα έρθουν, 11 είναι η τελετή, λίγο πριν εγώ θα υποβάλω εγγράφως την παραίτησή μου και θα παρακαλώ να γίνει αποδεκτή», ανέφερε.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here